FOI

Systemförvaltare

Gillar du ordning och reda och vill ta chansen att vara med om att bygga upp förvaltningen av tre nya system? Vill du arbeta i en forskningsintensiv verksamhet inom försvars- och säkerhetsområdet? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

Om tjänsten

I rollen som systemförvaltare kommer du att ingå i sektion Systemförvaltning på vår IT-enhet. Vi arbetar enligt vår systemförvaltningsmodell där du dokumenterar och beskriver dina system. Du är van med att upprätta en förvaltningsplan och arbeta efter den samt revidera förvaltningsplanen vid behov. Du blir en viktig länk mellan infrastrukturen och systemägaren samt verksamheten.

Din uppgift blir att förvalta tre nya system. De två första är ärendehanteringssystem för servicedesk och en intern kommunikationsplattform (för chatt, video etc.). Dessa kommer att implementeras med grundfunktioner som kommer utökas över tid. Det tredje systemet är en lärplattform (LMS) som kommer vara mer ett statiskt system.

Som en del av förvaltningen kommer du även arbeta med planering av integrationer, vidareutveckling, omvärldsbevakning samt ärendehantering. Vidare kommer du arbeta nära med funktionen som har hand om den underliggande infrastrukturen för systemen.

Om enheten

Du kommer att ingå i sektion Systemförvaltning som består av åtta systemförvaltare och är en del av IT-enheten som tillhör avdelningen Forskningsstöd

FOI finns på fyra platser: Stockholm, Umeå, Grindsjön och Linköping. 

Har du den kompetensprofil vi behöver

Vi söker dig som har:
• Eftergymnasial utbildning inom IT-området, gärna inom systemvetenskap eller annan inriktning som vi bedömer som relevant
• Flera års aktuell erfarenhet av att arbeta med formaliserad systemförvaltning, t.ex. enligt pm3-modellen
• God förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska såväl som på engelska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med förvaltning av ärendehanteringssystem för servicedesk
• Erfarenhet av arbete med förvaltning av kommunikationsplattform, t.ex. chat/video

Som person är du noggrann och strukturerad. Du är självgående, tar ansvar för dina uppgifter och har förmåga att driva ditt arbete framåt mot uppställda mål med goda resultat. Vidare har du lätt för att samarbeta och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. På FOI erbjuder vi flexibel arbetstid. Arbete hemifrån en till två dagar per vecka är möjligt om verksamheten tillåter. FOI tillämpar dock inte distansavtal. Det finns också vissa arbetsuppgifter som i sig gör att hemarbete inte är möjligt, till exempel labbförsök eller hantering av säkerhetsklassad information.

Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 28 februari!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Sektionschef Mathias Sarri. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes 

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-117

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-02-28

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:
Mathias Sarri


Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 februari

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Systemförvaltare