FOI

Systemadministratör med DevOps kompetens

Vill du arbeta med något som ingen annan gör i Sverige och bidra till Sveriges säkerhet? Vi forskar för en säkrare värld och söker dig som vill hjälpa oss att utveckla högkvalitativ mjukvara.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Arbetsuppgifterna innefattar utveckling och förvaltning av ett fristående fleranvändarsystem samt vidareutveckling av DevOps miljön som används för att stödja mjukvaruutveckling och modellframtagning. Utvecklade applikationer och modeller används av andra myndigheter, Försvarsmakten och olika enheter på FOI, bland annat Flygvapnets luftstridssimuleringscentrum (FLSC) där simulering av bemannad luftstrid, många-mot-många, bedrivs.

Arbetet omfattar; 

• Utveckling, drift och förvaltning av fleranvändarsystem.
• Design och utveckling av verktyg för förbättring av automatisering, drift, säkerhet, tillförlitlighet och tillgänglighet.
• Övervakning och utveckling av DevOps kedjan.
• Felsökning av systemintegration och infrastrukturproblem.
• Stöd i samband med hårdvaruinvesteringar.

Gruppen som du kommer ingå i arbetar med applikationsutveckling och har kompetenser inom tre huvudområden: mjukvaruutvecklingen, modellframtagning och systemutveckling. Du kommer ha varierande uppgifter och kommer vara vår ledande röst gällande IT-systemfrågor som ställer höga krav på informationssäkerhet och DevOps utveckling. Du kommer att bidra till tekniska diskussioner samt påverka systemutformningen. Det finns möjlighet att lägga en mindre del av arbetstiden på mjukvaruutveckling. Vi erbjuder goda möjligheter att påverka verksamheten och din egen kompetensutveckling.

 
Har du den kompetensprofil vi behöver? 

• Du har en akademisk examen motsvarande kandidat eller master inom datavetenskap, systemvetenskap eller har motsvarande kunskaper inhämtade genom arbetslivet.
• Du har yrkeserfarenhet av installationsautomatisering i Linux miljö.
• Du behärskar svenska och engelska väl i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av utveckling och underhåll inom DevOps, samt har erfarenhet av verktygen Ansible, GitLab och Jenkins. Kunskap om byggsystem samt testramverk är också meriterande.

FOI lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst är det viktigt att du är en lagspelare som trivs med att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga, kan kommunicera effektivt och kan arbeta inom olika projekt. Vi fokuserar mycket på kvalitetsarbete, därför önskar vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten. Engagemang och initiativförmåga är något vi förväntar oss av dig samt att du är självgående när det behövs.


Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Systemteknik som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs mer om enheten här; 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsteknik.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 7 november 2021.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta tf enhetschef Maria Sjöblom. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

     
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-11-07

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Kista

Kontaktpersoner:
Maria Sjöblom


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 7 november . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 oktober

Kategorier : Data & IT Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Systemadministratör med DevOps kompetens