FOI

Systemadministratör

Vill du vara med och driva en flygsimulator i världsklass? Vill du arbeta för att stärka Sveriges försvar och säkerhet? Gillar du att lösa problem och göra nytta i ett större sammanhang? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete! 
 
Om tjänsten

Du kommer att ingå i ett team av systemadministratörer, mjukvaruutvecklare och DevOps-kunniga som arbetar med hela livscykeln för simulatoranläggningen såsom utveckling, testning, drift och arkitektur. Som systemadministratör får du jobba med hela kedjan av kravställning, design, hårdvara, OS (Windows/Linux), nätverk, virtualisering, orkestrering, drift och förvaltning. Tjänsten är placerad vid FOI i Kista. Tjänsteresor både inom Sverige och utomlands ingår. 
 
Om enheten

Vi är Flygvapnets Luftstridssimuleringscenter (FLSC) som drivs i FOIs regi och tillhör avdelningen Försvarsteknik
 
Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har: 
• Högskoleutbildning inom IT, data- och systemvetenskap eller motsvarande vi bedömer som relevant
• Flerårig erfarenhet inom flera av följande områden: systemadministration av Windows och/eller Linux, Storage (NetApp) och Backup (Bacula), VMware vSphere, Cisco, HLA
• Vana att arbeta löpande med dokumentation och versionshantering (exempelvis GIT)
• Goda kunskaper i svenska såväl som engelska

Meriterande är:
• Erfarenhet av datacenterdrift, Puppet/Ansible, Docker, Kubernetes, Rundeck, OpenManage, Vega Prime, Pitch eller Zabbix
• Certifieringar och utbildningar inom ett eller flera av ovanstående områden premieras
• Erfarenhet av att arbeta i säkerhetsklassad verksamhet
• Erfarenhet av att ha arbetat i en större simulatormiljö

Det är viktigt att du är en lugn och stabil lagspelare som kan arbeta i team. Du är självgående och arbetar bra med komplexa frågor. Du är även bekväm i situationer där du får diskuterar lösningar direkt med uppdragsgivare. Slutligen är det viktigt att du har förmåga att leda arbetsgrupper och kan vara mentor åt yngre kollegor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 22 maj. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Göran Bergström. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.
#LI-DNI

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-317

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-05-22

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:
Göran Bergström


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


Sista ansökningsdag : Om 22 minuter . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Systemadministratör