FOI

Senior HR-generalist med känsla för helhet

Är du vass på HR och vill arbeta på en myndighet i stark tillväxt som forskar för en säkrare värld? Då har vi HR-generalistrollen för dig!

Vad bidrar du med i arbetet  hos oss?

Här får du använda din spetskunskap på en myndighet med väldigt stor expertkompetens inom försvars- och säkerhetsområdet. Dina kunskaper kommer många till del och du får arbeta både långsiktigt strategiskt med HR, särskilt inom några specialistområden, och handfast med alla förekommande HR-frågor.

Att arbeta på Totalförsvarets forskningsinstitut i en tid där vi utvecklas och växer är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Sveriges försvar och säkerhet.

I din HR-roll ger du råd och stöd i HR-relaterade frågor. Du arbetar på ett professionellt och kvalitativt sätt med att driva, samordna och följa upp dina specialistområden inom HR. Fördelningen inom specialistområdena kan variera. Vi har en stor bredd av arbetsuppgifter och du ställer upp för HR-teamet och tar andra arbetsuppgifter vid behov, tillsammans levererar vi resultat och stöd. Administration förekommer inom samtliga områden och är ett naturligt inslag i det vi levererar.

Förutom att samarbeta i HR-teamet kommer du att arbeta nära våra chefer och även med kollegor inom bland annat lön, resor, kommunikation m.m.

Har du den kompetensprofil vi behöver
?
Vi vill att du har akademisk utbildning inom HR-området eller annan utbildning vi bedömer likvärdig och minst 6 års erfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete, gärna inom statlig verksamhet. Du är duktig på att använda datorn som arbetsredskap och har goda kunskaper i Officepaketet. Du har erfarenhet av att arbeta strategiskt med utvecklingsfrågor inom HR. Arbetet kräver mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Fördjupade kunskaper inom ett eller flera specialistområden så som arbetsmiljö, rehabilitering, ledarskap/ledarskapsutveckling och kompetensförsörjning är meriterande.

Som person har du lätt för att samarbeta samtidigt som du har hög integritet med ett förhållningssätt som skapar förtroende i organisationen. Du är duktig på att själv planera, organisera och prioritera arbetet och har vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du arbetar också bra med komplexa frågeställningar.

Som kollega passar du bra hos oss om du är prestigelös och tycker att det är självklart att ha nära till skratt och att visa omtanke. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar indirekt till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis  Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i Personalenheten som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html
Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 21  augusti 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-chef Torgny Hagelin. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-21

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:
Torgny Hagelin
tfn: 
+46 855 50 30 00

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 juli

Kategorier : HR & Organisation Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Senior HR-generalist med känsla för helhet