FOI

Säkerhetsskyddshandläggare

Arbetar du med säkerhetsskydd och informationssäkerhet och vill bidra i ett systematiskt säkerhetsskyddsarbete i en kreativ och forskningsintensiv verksamhet?


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som säkerhetsskyddshandläggare arbetar du brett inom hela säkerhetsskyddsområdet. Främst stödjer och administrerar du säkerhetstekniska system (passer, larm, kamera), administrerar hemliga handlingar och besöksansökningar i Sverige och utlandet (Request for Visit, RFV), administrerar säkerhetsskyddsavtal samt hanterar skyddad kommunikation (krypto). I arbetet ingår även att genomföra säkerhetsprövningsintervjuer och utbildningar i säkerhetsskydd.

Dina arbetsuppgifter kräver att du har många kontaktytor såväl internt som externt. Du samarbetar med dina kollegor på säkerhetsskyddsenheten, övriga kollegor inom avdelningen samt stödjer chefer och projektledare i verksamheten.

Dina arbetsuppgifter kräver att du har många kontaktytor såväl internt som externt. Du samarbetar med dina kollegor på säkerhetsskyddsenheten, övriga kollegor inom avdelningen samt stödjer chefer och projektledare i verksamheten.


Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har bred kompetens och minst två års erfarenhet av operativt och administrativt säkerhetsskyddsarbete. Du har aktuell erfarenhet av att ge aktivt stöd och råd i säkerhetsskyddsfrågor och att hålla utbildningar. Det krävs att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som engelska. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med säkerhetsinstallationer, larm- och passersystem samt mekaniskt inbrottsskydd. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har relevant säkerhetsskyddsutbildning, exempelvis inom Försvarsmakten eller via SSF. Vidare är det meriterande om du arbetat inom statlig sektor med liknande verksamhet.

Som person har du integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Du arbetar strukturerat och tar ansvar för dina uppgifter. För att lyckas i rollen krävs att du har en god kommunikativ förmåga och kan utbilda och skapa förståelse för informationssäkerhet och säkerhetsskydd. Du trivs med att samarbeta och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Det krävs även att du är flexibel och kan anpassa ditt sätt att arbeta till förändrade förutsättningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor som expert inom ett forskningsområde eller i din yrkesroll i den stödjande verksamheten. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i säkerhetsskyddsenheten som ingår i avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html Säkerhetsskyddsenheten kravställer och stödjer verksamheten inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet. Enheten utövar tillsyn och stödjer företag som myndigheten tecknat säkerhetsskyddsavtal med. Säkerhetsskyddsenheten består av 16 medarbetare som är fördelade på FOI:s samtliga verksamhetsorter. Du kommer att ha Linköping som stationeringsort.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 25 april 2021!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Johan Bäckström. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Mi Reinmann (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

     
Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-04-25

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Johan Bäckström

tfn: 08 555 030 00

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 25 april . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 6 april

Kategorier : Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Säkerhetsskyddshandläggare