FOI

Redovisningsekonom

Har du flera års erfarenhet av redovisningsarbete och har en ekonomiutbildning på högskolenivå? Är du dessutom en noggrann person, som lätt kan prioritera i dina arbetsuppgifter och tycker om att samarbeta, kan du vara den vi söker!
 
Vi söker nu en Redovisningsekonom till en dynamisk och forskningsintensiv verksamhet. Som Redovisningsekonom hos oss ingår du i avdelningen Forskningsstöd, som ansvarar bland annat för redovisning, personalfrågor, IT, kommunikation, juridik och säkerhetsfrågor. För närvarande är vi sex personer som arbetar på sektionen Redovisning. Redovisningssektionen har som målsättning att hålla en hög kvalitet på redovisningen och att stötta organisationen i ekonomifrågor.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att arbeta med löpande redovisning, kundfakturering, månatliga kontoavstämningar, vara delaktig i att ta fram de finansiella delarna i myndighetens årsbokslut, genomföra momsredovisning, hantera bankkontakter och rapportera ekonomiskt utfall till statsredovisningen. Kreditbevakning, likviditetsuppföljning samt inventarie- och lånehantering ingår också i rollen. Även en del utredningsarbete kan förekomma. Du förväntas aktivt bevaka lag- och regeländringar som kan påverka rutiner och riktlinjer inom ekonomiområdet och vara myndighetens stöd i redovisningsfrågor. Vi arbetar i ekonomisystemet Unit4 Business World (Agresso).


Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har ekonomiutbildning på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha flera års praktisk erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, gärna inom den statliga sektorn. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i Agresso och har goda kunskaper i MS Office paketet.

Som person behöver du vara noggrann och ha en god förmåga att se helheten. Du kan hantera en varierande arbetsbelastning och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Vidare är du självgående i ditt arbete, har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i ett team.

Du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor som expert inom ett forskningsområde eller i din yrkesroll i den stödjande verksamheten. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i Redovisningssektionen som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

 
Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 10 oktober 2022.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kicki Tuomiranta.  Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
 
    
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-10-10

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:
Kicki Tuomiranta

tfn: +46 855503000

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 10 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 september

Kategorier : Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Redovisningsekonom