FOI

Operationsanalytiker inom militärt försvar

Lockas du av att arbeta med komplexa frågor som bidrar till totalförsvarets utveckling med speciellt fokus på det militära försvaret? Har du erfarenhet av analysarbete och tycker om att arbeta med ett vetenskapligt förhållningssätt som stöd för beslut?

Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!


Om tjänsten 

Som militär operationsanalytiker stödjer du Försvarsmakten med besluts- och kunskapsunderlag som kan bidra till ökad kvalitet och operativ förmåga både på kort och på lång sikt. Arbetet utgörs av strategisk analys, metodstöd samt utveckling och anpassning av metoder till stöd för Försvarsmaktens processer på strategisk, operativ och taktisk nivå. Du bidrar med kritiskt tänkande och andra perspektiv. Några exempel på arbetsuppgifter är strukturering av komplexa problem, värdering, erfarenhetshantering och facilitering.

Arbetet bedrivs både självständigt och tillsammans med uppdragsgivare och kollegor. Arbetet kan även till del utföras hos Försvarsmakten antingen på Högkvarteret eller vid någon av försvarsgrensstaberna på Muskö, i Uppsala eller i Enköping. Även fält- och övningsverksamhet med obekväm arbetstid kan förekomma.

Om avdelningen 

Tillsammans utgör våra medarbetare på Försvarsanalys en unik analysorganisation med en stor bredd av erfarenheter och akademiska discipliner. Avdelningen kännetecknas av vår förmåga att kombinera analyser och forskning för att tvärvetenskapligt identifiera, beskriva och lösa komplexa problem. Många av våra analytiker arbetar integrerat hos våra uppdragsgivare för att direkt stödja olika utrednings- och planeringsarbeten. Våra främsta uppdragsgivare är Försvarsdepartementet, Försvarsmakten och MSB. Vi bidrar till bättre ömsesidig förståelse mellan totalförsvarets aktörer och till att förstärka samhällets möjligheter att möta framtida utmaningar.

Har du den kompetensprofil vi behöver
?
Vi söker dig som har
• akademisk utbildning på master- eller magisternivå inom naturvetenskap eller samhällsvetenskap eller är civilingenjör, alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
• minst 3 års erfarenhet av analysarbete eller utredningar
• kunskap om kvalitativa och/eller kvantitativa analytiska metoder
• goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

Du får gärna ha kunskap om och erfarenhet av strategisk analys. Har du kunskap om och/eller erfarenhet från försvarssektorn är det meriterande.

För att trivas i rollen samarbetar du bra med såväl kollegor som uppdragsgivare och andra intressenter. Du har mycket god problemlösande analysförmåga som gör att du kan hantera och analysera komplexa problem. Du behöver även kunna arbeta självständigt och har dessutom god personlig mognad och anpassar ditt förhållningssätt till situationen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
Jobba hos oss - Totalförsvarets forskningsinstitut - FOI

FOI finns på fyra platser: Stockholm (Kista och Grindsjön), Umeå och Linköping. Placering för denna tjänst är på avdelningen Försvarsanalys i Kista.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 15 april!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Marlene Johansson, Jenny Lundén eller Anna Ryrfeldt. Fackliga företrädare är Marianna Serveta (Saco-S) och Ann Ödlund (OFR/S-ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Referensnummer:
2024-2013

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-04-15

Tillträde:
enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm/Kista

Kontaktpersoner:
Marlene Johansson


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 15 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 2 april

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Operationsanalytiker inom militärt försvar