FOI

Operationsanalytiker

Lockas du av att arbeta med komplexa frågor som bidrar till samhällets funktion och utveckling inom försvar och säkerhet? Har du dessutom erfarenhet av analysarbete och tycker om att arbeta med analytiska metoder för beslutsstöd med ett vetenskapligt förhållningssätt. Då kanske just du är den vi söker!


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som operationsanalytiker kommer du att utgöra ett analytiskt stöd till Försvarsmakten som huvudsaklig uppdragsgivare där du genomför analyser, studier, uppföljningar och utvärderingar i syfte att utarbeta beslutsunderlag inom området militära operationer och insatser. Du kan även komma att utgöra ett metodstöd där du hjälper till att utveckla metoder för olika analytiska ändamål och beslutsprocesser.

Arbetet bedrivs självständigt eller tillsammans med uppdragsgivare och kollegor och uppgifterna kan ha såväl långsiktigt fokus som arbete med korta tidsförhållanden och snabba slutsatser. Arbetet utförs huvudsakligen i form av direktstöd till Försvarsmakten med placering på Högkvarteret i Stockholm eller vid försvarsgrensstaberna i Enköping, Uppsala eller Muskö. Arbetet kan även i perioder komma att utföras med placering vid FOI och då primärt i Kista. Till viss del kan arbete i fält och i övningsverksamhet med obekväm arbetstid förekomma.


Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har akademisk examen inom relevant område, lägst en magisterexamen inom samhällsvetenskap, naturvetenskap/teknik eller är civilingenjör, alternativt har en bakgrund som väl vitsordad officer (OF-4) eller motsvarande kompetens. Du har dessutom goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

Det är meriterande om du har forskarexamen inom relevant område. Det är även meriterande om du har erfarenhet av analysarbete, forskning eller studiearbete i ca 5 år eller mer. Vi ser gärna att du har god kunskap om och erfarenhet av vetenskaplig metodik samt analytiska metoder för beslutsstöd. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att leda workshops och seminarier. Vidare är det meriterande om du har god kunskap om försvarssektorn samt om du har erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller inom försvarssektorn.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Förutom att passa in i ovan angivna beskrivning samarbetar du bra med såväl kollegor som uppdragsgivare och andra intressenter. Du har mycket god problemlösande analysförmåga som gör att du kan hantera och analysera komplexa problem. Du har god förmåga till självständigt arbete. Du är tillmötesgående och anstränger dig för att leverera lösningar med en stark vilja att hjälpa andra att lyckas. Dessutom ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet med hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis det civila och militära försvaret, samt Sveriges krisberedskap, Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Operationer och insatser som tillhör avdelningen Försvarsanalys. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsanalys.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 7 mars!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Ryrfeldt. Fackliga företrädare är Anders Tavemark (SACO) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

     
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-03-07

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Kista

Kontaktpersoner:
Anna Ryrfeldt

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 7 mars . Arbetsort : Kista . Publicerat : 15 februari

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Samhälls- & Beteendevetenskap Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Operationsanalytiker