FOI

Nyutexaminerad forskningsingenjör inom marksystem

Är du civilingenjör inom farkostteknik, maskinteknik eller teknisk fysik? Har du ett intresse för teknik och försvar? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens i spännande projekt inom försvar och säkerhet med internationella samarbeten? Till vår verksamhet inom värdering av markplattformar söker vi just nu forskningsingenjörer som vill arbeta med värdering av militära markfordon. Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!
 
Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå i att analysera och värdera markfordons egenskaper med avseende på dynamik, rörlighet och framkomlighet. Arbetet syftar till att värdera nu kända och framtida fordons dynamiska prestanda och hur de påverkar systemets övriga egenskaper.

Arbetet kräver god förståelse för hela fordonssystemet och dess ingående komponenter. Modellering av fordonets prestanda kan innebära att ta fram modeller av fordon och deras interaktion med underlaget eller att genomföra flerkroppsdynamikberäkningar för att ta fram prestandaparametrar för markfordon. Detta utgör sedan underlag för systemanalys och -värdering. Vi söker dig som vill bidra till ökad förståelse av kopplingen mellan dagens teknikutveckling och framtida markstridstillämpningar. På enheten arbetar vi bland annat med analys och värdering av framtida systems stridseffekt i markstrid och konceptstudier för Försvarsmaktens framtida marksystem.

För att lösa uppgifterna tillämpas vetenskapliga metoder och arbetet sker såväl i kunskapsuppbyggande som i tillämpade projekt och utförs både självständigt och i grupp. 

Om enheten

FOI finns på fyra platser: Stockholm-Kista, Umeå, Stockholm-Grindsjön och Linköping. Du kommer att ingå i enheten Mark- och sjösystem som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör här Försvarsteknik

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:
• Goda kunskaper om fordonsdynamik och mekanik och har en civilingenjörsutbildning i något av områdena farkostteknik, maskinteknik eller teknisk fysik.
• Goda kunskaper i Matlab/Simulink, ett intresse för ickelinjära dynamiska system och erfarenhet av implementering av simuleringsmodeller.
• Goda kunskaper om farkostteknik och markfordon med relevanta delsystem.
• Lätt för att gå från teori till praktik, är bra på att sätta problem i sitt sammanhang samt har förmåga att snabbt ta till dig information och förstå nya områden.
• God förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som på engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• Att arbeta med modellering av militära marksystem.
• Har erfarenhet av flerkroppsdynamiksimuleringar i ADAMS eller liknande samt kunskap i CAD och FEM.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 25 maj!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Önehag. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-323

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-05-25

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm- Kista

Kontaktpersoner:
Anna Önehag


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nuSista ansökningsdag : 25 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 16 maj

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Nyutexaminerad forskningsingenjör inom marksystem