FOI

Nyfiken analytiker

Är du ekonom, naturvetare, samhällsvetare eller civilingenjör? Lockas du av att arbeta med komplexa frågor som bidrar till totalförsvarets utveckling med speciellt fokus på det militära försvaret? Har du erfarenhet av analysarbete och tycker om att arbeta med analytiska metoder med ett vetenskapligt förhållningssätt som stöd för beslut? Då kanske just du är den vi söker!

FOI befinner sig i en mycket expansiv fas och behöver förstärkning för att möta våra uppdragsgivares och Sverige säkerhets ökande behov.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Tjänsten innebär arbete som operationsanalytiker inom något av områdena Försvarsekonomi eller Operationsanalys och strategisk planering. Våra huvudområden är långsiktiga och strategiska försvarsmaktsfrågor, förmågeutveckling, försvarsekonomi samt militära operationer, övningar och internationella insatser. Som operationsanalytiker arbetar du med en mängd olika frågeställningar i syfte att utarbeta besluts- och kunskapsunderlag som kan bidra till ökad kvalitet och effektivitet för Försvarsmakten. Arbetet innebär att du kommer att utgöra ett analys- och metodstöd till Försvarsmakten vid genomförande av planering, studier, uppföljningar och utvärderingar. Utveckling och anpassning av metoder för olika analytiska ändamål och beslutsprocesser ingår också.

Arbetet bedrivs både självständigt och tillsammans med uppdragsgivare och kollegor. Uppgifterna kan ha såväl långsiktigt fokus som arbete med korta tidsförhållanden och snabba slutsatser. Arbetet som operationsanalytiker utförs dels i form av direktstöd till Försvarsmakten, där du är placerad på Högkvarteret i Stockholm eller vid någon av försvarsgrensstaberna i Enköping, Uppsala eller på Muskö, och dels vid FOI i Kista. Till viss del kan fält- och övningsverksamhet med obekväm arbetstid förekomma.

Har du den kompetensprofil vi behöver
?
Vi söker dig som har akademisk utbildning på master- eller magisternivå inom ekonomi, natur- eller samhällsvetenskap eller är civilingenjör. Du har dessutom goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

Du har mellan 5 och 10 års erfarenhet av analysarbete. Vi ser gärna att du har god kunskap om och erfarenhet av analytiska metoder som stöd för beslut. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att leda workshops eller seminarier. Du bör ha kunskap om och intresse för försvarsfrågor, något som vi vill att du beskriver i ditt personliga brev.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Förutom att passa in i ovan angivna beskrivning samarbetar du bra med såväl kollegor som uppdragsgivare och andra intressenter. Du har mycket god problemlösande analysförmåga som gör att du kan hantera och analysera komplexa problem. Du har god förmåga till självständigt arbete. Dessutom ser du till helheten och tar hänsyn till det större perspektivet med hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis det civila och militära försvaret, samt Sveriges krisberedskap, Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i någon av enheterna som tillhör avdelningen Försvarsanalys. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsanalys.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att 
jobba hos oss.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 16 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Marlene Johansson. Fackliga företrädare är Ida Johansson (SACO) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-16

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:
Marlene Johansson


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 16 augusti . Arbetsort : Kista . Publicerat : 30 juni

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Nyfiken analytiker