FOI

Myndighetsjurist inriktning dataskydd

Är du intresserad av att driva och utveckla frågor om myndighetsjuridik och dataskydd tillsammans med oss? Vill du bidra i en verksamhet som är kreativ och forskningsintensiv? FOI är i en tillväxtfas och vi söker nu en jurist som kan komplettera vårt team.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att arbeta med vanligt förekommande myndighetsuppgifter, som till exempel frågor om offentlighet och sekretess. Du kommer också att svara på remisser, ta fram styrande dokument, skriva förslag till beslut och lämna råd i juridiska frågor inom ett brett juridiskt område. Vidare kommer du att stödja forskare i deras arbete med personuppgifter och etikprövning, och utveckla rutiner kring myndighetens arbete med dataskydd och forskningsetiska frågor. I din roll kommer du att arbeta nära dataskyddsombudet och i förekommande fall bland annat IT - och säkerhetsfunktionen.

Har du den kompetensprofil vi behöver

Vi söker dig som har juristexamen. Du har fullgjord notariemeritering, eller motsvarande kvalificerat juridiskt arbete på exempelvis en advokatbyrå, och dessutom erfarenhet av att arbeta som jurist på en statlig myndighet. Du har goda kunskaper inom förvaltningsrätt, samt offentlighet och sekretess. Du har också goda kunskaper om GDPR och erfarenhet av juridiskt arbete inom dataskyddsområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet, andra säkerhetsfrågor samt forskningsetiska frågor.

Du har en mycket god förmåga att analysera och strukturera komplicerade problem, hitta lösningar och kunna förklara dem. Du trivs med att driva ditt arbete självständigt men också att samarbeta med andra för att nå individuella och gemensamma mål. God samarbetsförmåga är ett krav. Du är också ansvarstagande, noggrann och serviceinriktad. Att skapa förtroende och goda relationer är av stor vikt för att lyckas i rollen, liksom att du mycket väl behärskar det svenska och engelska språket i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du läsningar på komplexa frågor i din yrkesroll i den stödjande verksamheten. Ditt arbete vid FOI gör att våra uppdragsgivare som t.ex. Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, som med FOI:s chefer, forskare, samt företag och andra myndigheter, båda nationella och internationella.

Du kommer att ingå i juridikenheten som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html. Juridikenheten består för närvarande av chefsjuristen och åtta jurister, varav en också är dataskyddsombud. Enheten är lokaliserad i Kista. Arbetsresor till våra andra verksamhetsorter Linköping, Umeå och Grindsjön förekommer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att 
jobba hos oss. 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 10 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjurist Eva Liljefors eller jurist Åsa Berglund. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco- S) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.    

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-10

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:

Eva Liljefors

tfn: +46 855503000

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu

Sista ansökningsdag : Om 2 timmar . Arbetsort : Kista . Publicerat : 13 juli

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Myndighetsjurist inriktning dataskydd