FOI

Kunskapsförmedlare inom cybersäkerhet

FOI söker dig som vill vara med och stärka totalförsvaret genom att utveckla och förmedla kunskap inom cybersäkerhetsområdet.

Enheten Informationssäkerhet och IT-arkitektur på FOI är en av Sveriges största forskargrupper inom informations- och cybersäkerhet. Hos oss får du vara med och bidra till Sveriges förmåga inom området. Din personliga utveckling är viktig för oss som grupp och det finns stora möjligheter att påverka såväl de egna arbetsuppgifterna som verksamhetens inriktning. Vi arbetar med aktuella och framtida utmaningar inom informations- och cybersäkerhet och har en av Europas största cyberanläggningar (Crate, www.foi.se/crate). I cyberanläggningen bedrivs forskning, övning, träning, utbildning och utvärdering.

Mer information om vår forskningsverksamhet finns på www.foi.se/informationssakerhet.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du får arbeta med utveckling och genomförande av kunskaps- och förmågehöjande aktiviteter (utbildning, träning och övning) i vår cybersäkerhetsanläggning (Crate). Detta arbete inkluderar exempelvis att identifiera lärandemål, utveckla kursmoment som uppfyller specificerade lärandemål, bygga upp övningsmiljöer i Crate samt att genomföra kurser. En viktig del i vårt arbete med kunskaps- och förmågehöjande aktiviteter är att genom studier utveckla kunskapen om vilka effekter dessa aktiviteter ger. Du får även bidra till analyser och utveckling av metoder och teknik för att förebygga och hantera cyberhot, exempelvis genom att genomföra tester i Crate. Andra arbetsuppgifter kan inkludera att lösa konkreta IT-säkerhetsfrågor åt våra uppdragsgivare, bland annat genom att vara med och analysera deras IT-säkerhetsåtgärder. Arbetsuppgifterna ger dig stora möjligheter till personlig utveckling inom området och du har stor möjlighet att påverka den framtida utvecklingen av verksamheten.


Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:
• Flerårig erfarenhet av att arbeta med förmedling av kunskap inom informations- och cybersäkerhet
• En civilingenjörsexamen inom datateknik, alternativt färdigheter som FOI bedömer likvärdiga

God förmåga att analysera och lösa komplicerade problem samt att vara kommunikativ, självgående och bra på att samarbeta är personliga egenskaper vi värderar högt för denna tjänst.

En doktorsexamen med relevant inriktning är meriterande, men inget krav, liksom kunskap och praktisk erfarenhet inom följande:

• Datornätverk och IT-miljöer
• Automatisering med scriptspråk, som Python, Bash och Powershell
• Programmering i språk som C++, Java och Python
• Informationssäkerhetsarkitektur och skyddsmekanismer
• Cybersäkerhetsarbete och incidenthantering
• Risk- och sårbarhetsanalyser.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Informationssäkerhets och IT-arkitektur som tillhör avdelningen Ledningssystem. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html.


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 8 december 2021!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Hallberg eller forskningsingenjör Fredrik Hansson. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-37 80 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning medregisterkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

     
Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-12-08

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Fredrik Hansson

tfn: +46 13-37 80 00

Jonas Hallberg

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus väg 58111 LinköpingAnsök nu


Sista ansökningsdag : 8 december . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 24 november

Kategorier : Data & IT Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Kunskapsförmedlare inom cybersäkerhet