FOI

Kreativ experimentalfysiker

Har du intresse för att arbeta med forskning och utveckling av teknik för att öka samhällets resiliens mot explosivämneshot? Vill du arbeta på en arbetsplats tillsammans med högt kompetenta kollegor i spännande projekt inom försvar och säkerhet, både nationellt och internationellt? Vill du arbeta med avancerad teknik och spännande fysikaliska experiment? Då är det här ett jobb för dig. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en forskningsorganisation i framkant inom försvar och säkerhet. Arbetsplatsen ligger naturskönt vid Grindsjön som ger stora ytor för vår försöksverksamhet. 


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att arbeta praktiskt med olika tekniker för detektion av explosivämnen, t.ex. baserade på optik/laser och spektroskopiska metoder. Arbetsuppgifterna innefattar allt från litteraturstudier och annat teoretiskt arbete till att designa och bygga experimentella uppställningar. Du kommer också att delta i olika projekt i nära samverkan med både andra myndigheter inom totalförsvaret samt experter och slutanvändare både nationellt och internationellt. Arbetet innefattar också att bidra till ansökningar av medel för nya projekt, både försvarsmaktsrelaterade och civila.

Verksamhetsområdet Vapen, skydd och säkerhet syftar till att stödja Försvarsmakten, att vidmakthålla och utveckla förmågan till väpnad strid och till att stödja det civila samhället och dess behov av fysisk säkerhet kopplat till terrorism och storskaliga olyckor. Arbetet sker i projektform och du kommer vara delaktig i allt från planering, genomförande, utvärdering till rapportering.


Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har en civilingenjörsexamen eller motsvarande inom relevant område. Du har intresse av praktiskt, laborativt, arbete i både större och mindre projekt och projektgrupper. Erfarenhet av något eller några av områdena spektroskopi, elektrisk och optisk mätteknik, laserteknik och bildbehandling är meriterande. Arbetet kan även komma att innefatta bidrag till ansökningsarbete, utredningsarbete och liknande i våra projekt.

Som person är du initiativtagande, mål- och resultatorienterad och har god samarbetsförmåga samt helhetssyn. Du är strukturerad, kreativ och har en problemlösande analysförmåga. Du har en mycket god förmåga att arbeta enskilt såväl som i grupp. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vad erbjuder vi dig?

PÅ FOI drivs vi av samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att stärka viktiga samhällsfunktioner, genom att våra uppdragsgivare, som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer ingå i enheten skydd och verkan som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://foi.se/om-foi/organisation/vapen-skydd-och-sakerhet.html.

Arbetsplatsen, FOI Grindsjön, ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 31 januari.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Ola Norberg. Fackliga företrädare är Hanna Ellis (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST).
Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
 
     
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-01-31

Tillträde:
Enligt ök

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholms län - Grindsjön

Kontaktpersoner:
Ola Norberg

tfn: +46 855503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra SorundaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 20 december

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Kreativ experimentalfysiker