FOI

Kemister med materialinriktning

Vill du vara en del av en forskningsorienterad verksamhet som nyttjar och vidareutvecklar den senaste tekniken till nytta för försvaret? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

Om tjänsten

Du kommer att arbeta i olika projekt tillsammans med medarbetare med blandade kompetenser inom fysik, mätteknik och material, där du bidrar med din kompetens inom kemi och material. Exempel på uppgifter inkluderar dels laborativt arbete med materialframställning och materialkaraktärisering, och dels tester av demonstratorer i fältmiljö och deltagande i mätverksamhet.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde blir att stötta den lokala laborativa verksamheten och forskningen relaterat till exempelvis kamouflage och skydd mot laser. Forskningen kan handla om adaptiva material där optiska eller fysikaliska egenskaper beror på variationer i temperatur, elektrisk potential eller optisk strålning. Andra intressanta områden är utveckling och framställning av kompositer och 3D-printade strukturer. Du bör därför ha praktisk erfarenhet av syntes och framställning av material.

I arbetet ingår också kemikalieansvar och att fungera som rådgivare och stöd vid inköp av nya kemikalier samt vid underhåll, drift och utveckling av befintligt kemilaboratorium.

Om enheten

FOI finns på fyra platser: Stockholm, Umeå, Grindsjön och Linköping. Du kommer att ingå i enheten Signaturer som tillhör avdelningen Telekrig. Enhetens verksamhet är inriktad på tillämpad forskning, teknikutveckling och expertstöd inom signaturområdet.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
 
Vi söker dig med masterexamen inom kemi, gärna med inriktning mot materialkemi, organisk kemi, oorganisk kemi eller annan inriktning som FOI bedömer som likvärdig. Du har även:

• Goda kunskaper inom kemi och materialvetenskap
• Flerårig erfarenhet av kemiskt laborativt arbete, syntes och materialframställning
• Erfarenhet av forskningsrelaterad verksamhet och problemlösning
• Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Meriterande:
• Kontaktnät inom universitet och/eller industri
• Erfarenhet av arbetsmiljöarbete
• Intresse av ny teknik och omvärldsbevakning

Som person behöver du vara självgående, initiativtagande med god förmåga till samarbete och problemlösning. Du är öppen för varierande arbetsuppgifter, även utanför kemiområdet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld? 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 28 februari.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Petter Bivall. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-109

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-02-28

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Petter Bivall

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus Väg 58111 LinköpingAnsök nu


Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 7 februari

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Kemister med materialinriktning