FOI

Junior säkerhetspolitisk analytiker med inriktning på Östasien

Är du intresserad av säkerhetspolitik i Östasien och hur detta påverkar omvärlden, inklusive Sverige? Har erfarenhet inom området försvar och säkerhet? Har du språkkunskaper i ett Östasiatiskt språk (Kinesiska, japanska eller koreanska)? Då ska du söka tjänsten redan idag!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Som säkerhetspolitisk analytiker kommer du att, självständigt eller i samarbete med kollegor, genomföra studier av forsknings- eller analyserande karaktär. Du ansvarar för att formulera studieupplägg tillsammans med uppdragsgivare, genomföra datainsamling (inklusive intervjuer) samt sammanställa skriftlig och muntlig rapportering av studien i ett format som passar uppdragsgivaren. Föreläsningar och andra kunskapsspridande uppgifter kan också förekomma. Då vårt arbete styrs av uppdragsgivarnas behov är det av stor vikt att du har förmåga att i tid leverera användbara resultat.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har en akademisk examen på minst magister-/mastersnivå inom relevant samhällsvetenskapligt område exempelvis statsvetenskap, freds och konfliktstudier, eller krigsvetenskap. Du har praktisk erfarenhet från regionen genom exempelvis studier eller arbete, och har goda kunskaper om regionens säkerhetspolitik. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Det är meriterande med forskarutbildning inom relevant område och att du har ett forskarnätverk relaterat till Östasien. Du får gärna ha arbetslivserfarenhet inom området försvar och säkerhet.

Har du språkkunskaper i ett Östasiatiskt språk (Kinesiska, japanska eller koreanska) är det också meriterande.

För att trivas i rollen ser vi att du har en välutvecklad analytisk förmåga, som gör att du kan bryta ner komplexa frågor och lösa komplicerade problem. Du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter, ser möjligheter i förändringar och har förståelse för olika beställares behov. Vidare kan du arbeta väl i grupp, har breda perspektiv på frågorna och en medvetenhet om långsiktiga konsekvenser, planerar och genomför arbetet på ett självständigt och effektivt sätt, med gott omdöme och initiativförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Regeringskansliet, Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Som Östasienanalytiker kommer du att tillhöra FOI:s Asienprojekt, vid den säkerhetspolitiska enheten på avdelningen för försvarsanalys. Projektets medarbetare forskar om säkerhetspolitisk utveckling i Öst- och Sydasien med Regeringskansliet som en huvudsaklig uppdragsgivare. De senaste åren har FOI:s Asienforskning omfattat analyser av utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik i t.ex. Kina, Japan, Indien, Afghanistan och Pakistan samt på Koreahalvön. Läs gärna mer om vad vi gör: https://foi.se/om-foi/organisation/forsvarsanalys.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 9 oktober.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschefen Mike Winnerstig. Fackliga företrädare är Marianna Serveta (Saco-S) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
 
Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.
    
Referensnummer:
FOI-Pers-2023-543

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-10-09

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm- Kista

Kontaktpersoner:
Mike Winnerstig

tfn: +46 08-5550300

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 9 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 september

Kategorier : Offentliga jobb Statsvetenskap Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Junior säkerhetspolitisk analytiker med inriktning på Östasien