FOI

Junior modellutvecklare

Vill du arbeta med något som ingen annan gör i Sverige och bidra till Sveriges säkerhet? Har du kompetens inom modellering och simulering av komplexa tekniska system inom främst flygdomänen och som omfattar flera fysikområden? Vi söker dig som kan ta fram det relevanta i en problemställning och skapa högkvalitativa modeller och programvara.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Arbetet omfattar modellering av komplexa vapensystem med inslag av exempelvis flygmekanik, aerodynamik, reglerteknik samt elektromagnetism i många-mot-många simuleringar. Modellerna implementeras bl.a. i Matlab och C++ och integreras med andra modeller i ett flertal domänspecifika simuleringsmiljöer. Dessa används vid analys, värdering och taktisk träning bland annat på Flygvapnets flottiljer och Flygvapnets luftstridssimuleringscentrum (FLSC).

Modellutvecklingen är ett lagarbete som innefattar många olika kunskapsfält och spetskompetenser. Arbetets stora utmaning ligger oftast i att beskriva de viktigaste och mest relevanta egenskaperna med hjälp av modellering och att omsätta detta i effektiv och robust programvara. Verksamheten är ibland idé-driven men oftast kravdriven av interna eller externa intressenter. Arbetet bedrivs från Kista och resor inom Sverige tillkommer.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Du är civilingenjör/master i fysik, beräkningsvetenskap eller liknande och tycker om att programmera i Matlab eller C/C++. Du kan arbeta i gränslandet mellan fysikalisk modellering och utveckling av mjukvarusystem.

Det är meriterande med professionell erfarenhet av objektorienterad programmering av större system eller av vetenskaplig/teknisk beräkningsprogramvara. Erfarenhet av testning, dokumentation och kravhantering inom mjukvaruutveckling samt kunskaper inom GitLab, olika utvecklingsmiljöer och agila metoder är meriterande. Det är också meriterande med erfarenhet av implementering av ickelinjära dynamiska system, numeriska metoder eller prestandaoptimering.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst är det viktigt att du trivs med att arbeta i grupp och har god samarbetsförmåga. Vi fokuserar mycket på kvalitetsarbete varför det är väsentligt att du är noggrann och kvalitetsmedveten. Vi ser att du är självgående och ansvarstagande och du tar initiativ till att driva arbetet framåt. när Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som på engelska.

Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Systemteknik som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör 
här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss 
här.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 31 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Maria Sjöblom. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00. Vi kommer att ha begränsad tillgänglighet under sommaren och du når oss säkrast från den 8 augusti.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Vi undanber oss erbjudanden från rekryteringsbolag.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-31

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:
Maria Sjöblom


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Kista . Publicerat : 11 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Junior modellutvecklare