FOI

Informationssäkerhetsspecialist

Arbetar du med informationssäkerhet och säkerhetsskydd och vill bidra till ett systematiskt säkerhetsskyddsarbete i en kreativ och forskningsintensiv verksamhet? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

 

Om tjänsten

Som informationssäkerhetsspecialist kommer du tillsammans med informationssäkerhetschefen i första hand stödja myndighetens utveckling och förvaltning av informationssäkerhetsarbetet. Området täcker all information inom myndigheten och omfattar vidareutveckling, metodstöd, uppföljning, framtagning av underlag för interna regelverk och rutiner. Du kommer att utbilda, informera och stödja såväl inom myndigheten som externa partners i samarbeten och projekt som omfattas av sekretess eller på annat sätt utgör ett säkerhetsintresse. Du kommer även delta i kontroller och incident/utredningsarbeten, både internt och vid företag med vilka myndigheten har tecknat säkerhetsskyddsavtal. Som informationssäkerhetsspecialist deltar och bidrar du även inom hela säkerhetsskyddsområdet tillsammans med dina kollegor.

 

Arbetet innebär resor och myndighetskontakter inom Sverige och utomlands.

 

Om Enheten

Säkerhetsskyddsenheten kravställer och stödjer verksamheten inom säkerhetsskyddsarbete och informationssäkerhet. Säkerhetsskyddsenheten består av 17 medarbetare som är fördelade på FOI:s samtliga verksamhetsorter. Du kommer att ha Kista, Linköping eller Umeå som stationeringsort Du kommer att ingå i säkerhetsskyddsenheten som är placerad direkt under generaldirektören. Läs gärna om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi.html

 

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:

  • Relevant dokumenterad utbildning på eftergymnasial nivå, har god kunskap om ISO 27000-serien, är diplomerad som CISO, CISSP, CIAO eller har motsvarande utbildning som bedöms relevant för anställningen.
  • Du har flerårig erfarenhet av informationssäkerhetsarbete inom större organisationer.
  • B-körkort.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och också engelska.

 

Det är meriterande om du har:

  • Kunskap i IT-säkerhetsfrågor och erfarenhet av säkerhetsgranskning av IT-system (ackreditering).
  • Kunskap och erfarenhet om signalskydd, Försvarsmaktens regelverk inom militär säkerhetstjänst och informationssäkerhet samt har arbetat vid en statlig myndighet eller i den privata sektorn med dessa arbetsuppgifter.
  • Erfarenhet av liknande arbete internationellt är en fördel.

 

Som person har du stark integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Du arbetar strukturerat och tar ett helhetsansvar för dina uppgifter. För att lyckas i rollen krävs att du har en god kommunikativ förmåga och kan utbilda och skapa engagemang för informationssäkerhet och säkerhetsskydd. Du trivs med att samarbeta och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Det krävs även att du är flexibel och kan anpassa ditt sätt att arbeta till förändrade förutsättningar och behov. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som t.ex. Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vid tillsvidareanställning på FOI kommer du att krigsplaceras vid myndigheten.

 

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner bl.a. regelbunden kompetensutveckling i form av deltagande i utbildningar, kurser och seminarier. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 28:e juli 2024!

 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Johan Bäckström. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00.

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

 

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

     

Referensnummer:

FOI-PERS-2024-428

 

Län:

  • Stockholm

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2024-07-28

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm-Kista

 

Kontaktpersoner:

Johan Bäckström

 

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Stockholm

 

FOI GD

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1200 anställda, varav drygt 900 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 28 juli . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 1 juli


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Informationssäkerhetsspecialist