FOI

Informationssäkerhetsspecialist

Arbetar du med informationssäkerhet och säkerhetsskydd och vill bidra till ett systematiskt säkerhetsskyddsarbete i en kreativ och forskningsintensiv verksamhet? Då är du troligtvis den person vi söker!

FOI befinner sig i en mycket expansiv fas och behöver förstärkning för att möta våra uppdragsgivares och Sveriges säkerhets ökande behov.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Som informationssäkerhetsspecialist kommer du tillsammans med informationssäkerhetschefen i första hand stödja myndighetens utveckling och förvaltning av informationssäkerhetsarbetet. Området täcker all information inom myndigheten och omfattar vidareutveckling, metodstöd, uppföljning, framtagning av underlag för interna regelverk och rutiner. Du kommer att utbilda, informera och stödja såväl inom myndigheten som externa partners i samarbeten och projekt som omfattas av sekretess eller på annat sätt utgör ett säkerhetsintresse. Du kommer även delta i kontroller och incident/utredningsarbeten, både internt och vid företag med vilka myndigheten har tecknat säkerhetsskyddsavtal. Som informationssäkerhetsspecialist deltar och bidrar du även inom hela säkerhetsskyddsområdet tillsammans med dina kollegor.

Arbetet innebär resor och myndighetskontakter inom Sverige och utomlands.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har relevant dokumenterad utbildning på eftergymnasial nivå, har god kunskap om ISO 27000-serien, är diplomerad som CISO, CISSP, CIAO eller har motsvarande utbildning som bedöms relevant för anställningen.

Du har flerårig erfarenhet av informationssäkerhetsarbete inom större organisationer.

Det är meriterande om du har kunskap i IT-säkerhetsfrågor och erfarenhet av säkerhetsgranskning av IT-system (ackreditering). Ytterligare meriterande är om du har kunskap och erfarenhet om signalskydd, Försvarsmaktens regelverk inom säkerhetstjänst och informationssäkerhet samt har arbetat vid en statlig myndighet med dessa arbetsuppgifter. Erfarenhet av liknande arbete internationellt är en fördel.

Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. I anställningen krävs att du har B-körkort.

Som person har du hög integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Du arbetar strukturerat och tar ett helhetsansvar för dina uppgifter. För att lyckas i rollen krävs att du har en god kommunikativ förmåga och kan utbilda och skapa engagemang för informationssäkerhet och säkerhetsskydd. Du trivs med att samarbeta och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Det krävs även att du är flexibel och kan anpassa ditt sätt att arbeta till förändrade förutsättningar och behov.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som t.ex. Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i säkerhetsskyddsenheten som är placerad direkt under generaldirektören.


Säkerhetsskyddsenheten kravställer och stödjer verksamheten inom säkerhetsskyddsarbete och informationssäkerhet och är representerade på FOI:s samtliga verksamhetsorter. Du kommer att ha Kista eller Linköping som stationeringsort. Läs gärna om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning. Vid tillsvidareanställning på FOI kommer du att krigsplaceras vid myndigheten.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner bl.a. regelbunden kompetensutveckling i form av deltagande i utbildningar, kurser och seminarier. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 21 augusti 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Johan Bäckström. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Sökande behöver lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes. 

Län:
Stockholm
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-21

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista/ Linköping

Kontaktpersoner:
Johan Bäckström


Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Stockholm
FOI, totalförsvarets forskningsinstitutAnsök nu

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Kista . Publicerat : 14 juli

Kategorier : Data & IT Säkerhet & Skydd Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Informationssäkerhetsspecialist