FOI

Framtida expert inom den analoga signalkedjan

Vill du vara med och utveckla nästa generations avancerade radiosystem för signalspaning och störning? Vill du arbeta med avancerad tillämpad forskning och utveckling på en dynamisk arbetsplats i teknikens framkant?

 

Nu söker vi dig som vill bli vår framtida expert inom analog elektronik!

 

Om tjänsten

Som expert inom analog elektronik kommer du att utgöra ett viktigt expertstöd inom flera av våra forskningsprojekt inom radioområdet. Beroende på inriktning och intresse kan arbetsuppgifterna exempelvis innehålla:

 

  • Felsökning av elektroniska system
  • Mjuk- och hårdvaruutveckling av våra demonstratorsystem
  • Genomförande av studier och experiment med framtida tekniker
  • Algoritmutveckling av spanings- och störfunktioner
  • Expertstöd till Försvarsmakten

 

Eftersom vi testar våra system i realistisk miljö med fältmätningar är det ett plus om du uppskattar vistelse utanför kontors- och labbmiljö. Våra projekt är relativt små och sker i nära samverkan med våra intresserade uppdragsgivare varför din insats blir en stor del av det hela, och du ges stor möjlighet att påverka projektresultaten.

 

Om enheten

Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radiokommunikation som tillhör avdelningen Telekrig. Enheten stärker Sveriges säkerhet genom att utveckla nya radiosystem för signalspaning mot, och störning av, en motståndares kommunikationssystem. Vi jobbar nära våra mottagare i Försvarsmakten men har även goda kontakter med den akademiska världen och utvecklingsindustrin. Vi utvecklar hela kedjan från avancerade algoritmer till hårdvaruprototyper, som ofta testas i verklig miljö tillsammans med våra uppdragsgivare. Här kan du bidra till en säkrare värld i en inspirerande och tillämpad forskningsmiljö. Vi gör det som ingen annan gör!

 

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:

  • Goda kunskaper inom analog elektronik, gärna med radiotillämpning
  • Flerårig relevant arbetslivserfarenhet inom området
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

 

Det är meriterande om du har relevant högskoleexamen och erfarenhet inom kortvågsradio.

 

Som anställd på FOI får du ett arbete med stor egen påverkan, varför du behöver vara självgående samt ha god initiativförmåga. Då du kommer att stötta med din specialistkunskap i flera olika projekt så är det viktigt att du underhåller din kunskap och trivs i rollen som expert. Du behöver även ha en välutvecklad problemlösningsförmåga.

 

Vi vill ta vara på alla dina kunskaper och intressen, varför du gärna får beskriva dina andra kompetenser, som du vill fortsätta att utveckla hos oss. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

 

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld? 

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 31 augusti 2024!

 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Nordlöf. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

 

Vi kommer att ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Tack för din förståelse!

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

 

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

    

Referensnummer:

FOI-PERS-2024-398

 

Län:

  • Östergötland

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2024-08-31

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

 

Kontaktpersoner:

 

Jonas Nordlöf

tfn: +46 13-37 80 00

 

Företagets hemsida:

www.foi.se

 

Adress:

Olaus Magnus Väg 58111 Linköping

 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1200 anställda, varav drygt 900 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 1 juli


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Framtida expert inom den analoga signalkedjan