FOI

Forskningsingenjör med inriktning fysiskt skydd

Är du en ingenjör som vill bidra med din kompetens i en grupp som är med och utvecklar Sveriges skyddsförmåga mot kemiska, biologiska och radioaktiva ämnen? Är du intresserad av att arbeta med frågor som är viktiga för totalförsvaret och för hela samhället? Då kan det här jobbet vara rätt för dig!  

Vi söker en forskningsingenjör som har ett brett och gediget intresse för tekniska frågeställningar – framför allt inom personligt och kollektivt skydd.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer arbeta med frågeställningar som berör bedömningar av personligt och kollektivt skyddsmaterial, exempelvis bedömningar av skyddskläder, andningsskydd och skyddsrumskomponenter inom området fysiskt skydd. Andra exempel på arbetsuppgifter är att planera, sätta upp och utföra experiment, samt att bearbeta och utvärdera mätdata. Arbetet är av tillämpad karaktär, och arbetsuppgifter såsom rapportskrivning och muntliga presentationer är viktiga delar i hur arbetet och resultaten kommuniceras. Arbetet bedrivs i projektform – oftast mot extern kund – och projekten innefattar samarbete med kollegor som kan ha andra bakgrunder, kompetenser och erfarenheter.


Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har civilingenjörsexamen inom en för arbetet relevant inriktning, exempelvis fysik, kemi, elektronik eller maskinteknik, och kan uppvisa dokumenterad erfarenhet av experimentellt laboratoriearbete. Det är meriterande om du har utarbetat tekniska lösningar som till exempel design och realisering av olika experiment- och försöksuppställningar. Erfarenhet av olika mätuppställningar, samt dataanalys i exempelvis Matlab är också meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, och i denna roll är det viktigt att du är självgående och initiativtagande, kan arbeta serviceinriktat och lösningsorienterat samt vara lyhörd i kundkontakter. Du har ett gott praktiskt handlag och en god samarbetsförmåga, samt lätt för att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Du kommer att ingå i enheten för Skydd som tillhör avdelningen CBRN-skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör: CBRN-skydd och säkerhet - Totalförsvarets forskningsinstitut - FOI

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Du kommer vara lokaliserad i Umeå.


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 7 mars 2021.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta forskningsområdeskoordinator Marianne Thunell eller enhetschef Robert Sigg. Fackliga företrädare är Emelie Näslund Salomonsson (SACO) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
 

Län:
Västerbotten

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Tillträde:
Snarast

Arbetsplats/placeringsort:
Umeå

Kontaktpersoner:
Marianne Thunell

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Cementvägen 20 90182 Umeå


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 7 mars . Arbetsort : Umeå . Publicerat : 15 februari

Kategorier : Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskningsingenjör med inriktning fysiskt skydd