FOI

Forskningsingenjör inom sensornära signal- och bildanalys

Vill du vara med och utveckla framtidens sensorer för att snabbt, automatiskt och tillförlitligt upptäcka och analysera hot? FOI:s verksamhet i Linköping växer, nu söker vi dig som vill växa med oss!

På enheten för Sensordataanalys i Linköping utvecklar vi metoder för automatisk dataanalys som kan tillgängliggöra information från sensordata och skapa nytta för Försvarsmakten. Vi arbetar med hela kedjan från att rekonstruera och förbättra rådata till analyser av data i from av signaler, bilder och punktmoln för detektion, igenkänning och identifiering. Artificiell intelligens (AI), och då speciellt maskininlärning med djupinlärning, är ett viktigt verktyg i vårt arbete.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som forskningsingenjör kommer du att vara en viktig del av vår forskargrupp och du kommer delta i forskning och utveckling tillsammans med andra i projektform. I forskningsprojekten kommer du att arbeta med de nyaste teknikerna inom bland annat signalbehandling, datorseende, bildanalys och maskininlärning. Du kommer att bidra till utvecklingen av nya algoritmer och system för exempelvis spaning, övervakning, signaturanalys och sensorsystemvärdering i olika typer av data från mark-, sjö-, luft- och rymdtillämpningar.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Utveckling och implementering av algoritmer
• Design av experiment och prototyper för validering av algoritmer och system
• Analys och utvärdering resultat från experiment och simuleringar                           
• Dokumentation och rapportering av forskningsresultat och publicering i relevanta vetenskapliga tidskrifter och konferenser

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig med civilingenjörsexamen inom teknisk fysik, datateknik eller annan inriktning som FOI bedömer som lämplig. Du kan vara på väg att ta din examen eller har några års erfarenhet.

Du har kunskap inom några av följande områden:
• Bildanalys eller datorseende
• Maskininlärning med djupinlärning
• Signal- och bildbehandling för sensordata
• Programmering i Python, C++

Som person behöver du vara självgående, initiativtagande, strukturerad med en problemlösande analysförmåga och god samarbetsförmåga.
Utöver dina tekniska/vetenskapliga kunskaper och dina personliga egenskaper behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
Tidigare erfarenhet från FOI genom t. ex arbete eller examensarbete är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Sensordataanalys som tillhör avdelningen Cyberförsvar och ledningsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://foi.se/forskning.html 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 29 mars 2023.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Louise Elmlund. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (Saco-S) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
    
Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-03-29

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Louise Elmlund

tfn: +46 08-555 030 00

Företagets hemsida:
/www.foi.se/

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Stockholm


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 29 mars . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 13 mars

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskningsingenjör inom sensornära signal- och bildanalys