FOI

Forskningsingenjör inom navigering och positionering

Hur kan vi skapa robusta navigerings- och positioneringstjänster som bidrar till Sveriges försvar och samhällssäkerhet?

FOI i Linköping behöver förstärka på forskningsenheten för Robust Telekommunikation.  Enheten arbetar bland annat inom områdena signalbehandling för adaptiva radiosystem, störningspåverkan på känsliga system, radionätutveckling samt navigerings- och positioneringssystem.  Vi söker en medarbetare som vill arbeta med tillämpad forskning inom området robust navigering och positionering i tekniskt utmanande tillämpningar. Enheten erbjuder spännande möjligheter inom forskning och utveckling där målet är att bidra till ökad förmåga och tillförlitlig kommunikation, navigering och positionering i militära och civila ledningssystem under svåra förhållanden vid kris, katastrof eller krig. Bredden på enheten är stor, men också djupet. Detta gör att vi kan ta oss an problem som nästan ingen annan kan.

 

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
I rollen arbetar du med tillämpad forskning och utveckling inom navigerings- och positioneringssystem i tekniskt utmanande tillämpningar. I vår verksamhet används moderna utvecklingsverktyg och arbetet innefattar allt från teoretiska och praktiska analyser, modellering och simulering, medverkan i demonstrationer och fältförsök till rapportskrivning och kundföredragningar. Som medarbetare arbetar du med aktuella forskningsfrågor inom området. Vårt arbete sker i projektform i samarbete med andra forskare inom och utom FOI.

 

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Du är civilingenjör eller motsvarande, inom Teknisk Fysik, Elektroteknik eller närliggande utbildning. Du är inriktad mot styr- och reglerteknik, telekommunikation, digital signalbehandling eller motsvarande och har dokumenterat intresse av navigering och positionering. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med frågor inom navigering och positionering. Forskarutbildning inom området är meriterande. Du är van att använda beräkningsverktyg såsom MatLab. Meriterande är vana vid programmering i Python och C++.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna, så som att vara prestationsorienterad, initiativtagande, strukturerad, ha god samarbetsförmåga och problemlösande analysförmåga. Du har även god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

 

Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Robust telekommunikation som tillhör avdelningen Ledningssystem. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 6 augusti 2021!

För FOI ska kunna göra en bra bedömning av dina kunskaper behöver du i ditt personliga brev kort beskriva hur du uppfyller de kompetenser som efterfrågas under rubriken "Har du den kompetensprofil vi behöver?".

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Peter Stenumgaard. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (Saco-S) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-37 80 00,

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

Län:

Östergötland

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2021-08-06

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

 

Kontaktpersoner:

Peter Stenumgaard

tfn: +46 13 37 80 00

 

Företagets hemsida:

www.foi.se

 

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping

 

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 6 augusti . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 5 juli

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskningsingenjör inom navigering och positionering