FOI

Forskare med tillämpningar inom oceanografi

Vill du arbeta på en arbetsplats med unik kompetens, i spännande projekt inom försvar och säkerhet? Kanske är du vår nästa medarbetare!


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer huvudsakligen att arbeta med forskning inom oceanografi med tillämpningar inom undervattensakustik och signalbehandling. Du kommer att arbeta med våra experter inom hydroakustik, elektromagnetik och signalbehandling. Vår forskning tillämpas för att stödja Försvarsmakten i arbetet med att förbättra kunskaper om havsmiljön och prognosverksamheten. Verksamheten bedrivs i såväl större som mindre projekt vilket medför både självständigt arbete, samt samarbete i grupp. Du ges en unik möjlighet att delta under hela utvecklingskedjan, från idé till att utvärdera metoden i laboratoriemiljö, samt under prov och försök.  Vi samverkar med olika nationella och internationella forskningsorganisationer, kortare och längre resor förekommer. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Kista men även inom övriga Sverige samt hos våra utländska partners.


Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du som söker tjänsten ska ha examen från universitet eller högskola med en teknisk eller naturvetenskaplig inriktning inom marina vetenskaper. Forskarexamen inom området är meriterande, så även praktiskt och teoretiskt arbete med dataanalys samt modellering av miljöeffekter. Vi ser gärna att du har erfarenhet från experimentell verksamhet, t.ex. viss vana att driva och genomföra försök till havs för insamlande av data. Erfarenheter inom geografiskt informationssystem är meriterande. Det är även meriterande om du har körkort minst behörighet B.

Du ska ha ett drivande sätt och kunna ta, och agera efter, egna initiativ och idéer samt ha god förmåga att omsätta dina idéer i praktiska lösningar. Som person är du mål- och resultatorienterad samt har problemlösande analysförmåga. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska. Vidare ska du ha lätt för att knyta kontakter och samarbeta i grupp såväl som med enskilda arbetsuppgifter. 


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Marina sensorsystem som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/forskning/undervattensforskning.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 31 januari!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Lund eller enhetschef Alex Cederholm. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

     
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-01-31

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Kista

Kontaktpersoner:
Lena Lund


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 januari

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskare med tillämpningar inom oceanografi