FOI

Forskare med inriktning fysiologi och neurofysiologi

Vill du arbeta för att stärka Sveriges försvar och säkerhet? Vill du jobba i sammanhang där du har möjlighet att påverka? Då kanske du är vår nya kollega!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi söker nu en forskare inom simulatorbaserad träning med inriktning fysiologi och neurofysiologi till forskargruppen på enheten Flygsystem. Gruppen bedriver forskning kring nya metoder och koncept för att evaluera flyg- och luftstridsträning utifrån ett fysiologiskt perspektiv.

Du kommer att ingå i en forskargrupp, idag bestående av fem personer, där du leder och deltar i forskningsprojekt som rör simulatorbaserad värdering, utbildning och träning, t.ex. utveckling av nya koncept för kvantifiering och värdering av prestation, människa-maskin-interaktion (MMI), framtida träningskoncept, interaktion med obemannade farkoster, samt immersiva teknologier (såsom VR/AR/MR).

I samarbete med forskare, mjukvaruutvecklare och träningsledare kommer du att bedriva tillämpad forskning och studier med innovativa metoder och teknologier i syfte att göra simulatorbaserad träning mer effektiv. Du kommer att arbeta med utveckling av koncept och metoder, bearbetning och analyser av data samt dokumentera och presentera resultat skriftligt och muntligt såväl på svenska som på engelska. Genomförande av studier i både labb-miljö och fält förekommer.

Har du den kompetensprofil vi behöver? 

Du har en forskarutbildning inom fysiologi, neurologi, medicinteknik, idrottsfysiologi, , människa/maskin-interaktion eller motsvarande som FOI bedömer som relevant för tjänsten. Du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska såväl som engelska.

Du har även erfarenhet inom följande områden:
• Kvantitativ forskning kring fysiologi/medicin, Human Factors,
• Fysiologisk dataanalys med fysiologiska mätmetoder,
• Biostatistik,
• Erfarenhet i MATLAB eller Python,
• Genomförande av studier i labb-miljö eller fält.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalitativ forskningsmetodik. Det är även meriterande om du har erfarenhet av EEG.

Som person är du en lagspelare med god förmåga att samarbeta med såväl kollegor som uppdragsgivare. Vidare år du  självgående och tar ansvar för dina uppgifter. Du trivs med att utföra och leda forsknings- och utvecklingsverksamhet samt har god förmåga att producera och presentera forskningsresultat. Ett intresse för tillämpad flygforskning är av största vikt. Du är också kreativ och har en helhetssyn vid lösandet av arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Flygsystem och jobba tätt med enheten FLSC, Flygvapnets luftstridssimuleringscentrum, som båda tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör 
här

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning. 

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att 
jobba hos oss.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 25 februari 2024.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Irina Eriksson eller forskare Maximilian Tomac. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.
    
Referensnummer:
2024-106

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-02-25

Tillträde:
enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm- Kista

Kontaktpersoner:
Irina Eriksson

tfn: +46 08 55 50 30 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


Sista ansökningsdag : Om 8 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 februari

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskare med inriktning fysiologi och neurofysiologi