FOI

Forskare inom radar

Vill du göra skillnad och utveckla ny teknik som stärker Sveriges försvar och säkerhet?

Vill du utvecklas och lära dig ett nytt forskningsområde i samarbete med experter?

FOI:s verksamhet inom radarområdet växer, nu har du chansen att växa med oss!

 

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi söker nu dig som vill utvecklas till att bli en av våra framtida experter inom radarområdet. Din expertis kommer att utvecklas genom att arbeta i våra projekt tillsammans med andra experter. Vår verksamhet har fokus på forskning och utveckling kring spaning mot andras radarsystem samt hur radarsystem ska störas och skyddas. Området är brett och uppgifterna varierande.

 

Exempel på områden vi arbetar med är:

  • Signalbehandling och analys av data från radarsystem och mätsystem
  • Mätteknik och mätmetoder för utveckling av nya tekniker för radarsignalspaning och radarstörning
  • Utveckling av försökssystem för utprovning av nya tekniker inom radarområdet
  • Expertstöd till försvarsmakten vid upphandlingar, utredningar mm

 

Tjänsten har huvudsakligen ett teoretiskt fokus men är varierande och kan innehålla praktiska uppgifter, exempelvis deltagande vid fältförsök med radarsystem. I arbetsuppgifterna ingår bland annat identifiering av relevanta frågeställningar, samt skriftlig rapportering på svenska till våra uppdragsgivare. Beroende på inriktning och intresse kan arbetsuppgifterna också innefatta programmering, genomförande av studier och experiment/labbmätningar med experimentella system, fältförsök med radarsystem samt utformning och utveckling av experimentell utrustning.

 

Som del i ett team syftar arbetet ytterst till att bedöma nyttan som nya tekniker, metoder och produkter inom radarområdet kan ha för Sveriges försvar. Vi arbetar även med att bedöma konsekvensen av ny teknisk utveckling, som t.ex. drönare och nya typer av radarsignaler.

 

Genom att arbeta i olika projekt och verksamheter utvecklas du i din expertroll. Du kommer inledningsvis att få en eller flera handledare som ger stöd i din utveckling. Med din egen forskningsbakgrund kan du också självständigt utvecklas inom din inriktning genom t.ex. självstudier och aktivt deltagande i studiecirklar. Du kan på sikt även få andra arbetsuppgifter som kan innebära projektledning och direkta kontakter med våra uppdragsgivare.

 

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig med en teknisk/naturvetenskaplig forskarutbildning inom fysik, elektroteknik, datateknik, IT, tillämpad matematik, eller ett område som FOI bedömer som motsvarande. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av radarområdet, men du behöver ha en vilja att lära dig och utvecklas till en expert inom området.

 

För denna tjänst lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och din drivkraft. Arbetet sker både individuellt och i grupp varför du behöver vara självgående och ha god initiativförmåga, men också ha god samarbetsförmåga. Du har mycket god analytisk förmåga och kan kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska och engelska. Du bör ha ett stort och brett intresse för teknik samt en tydlig vilja till att bidra till Sveriges försvar och säkerhet. 

 

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

 

Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radarsystem som tillhör avdelningen Ledningssystem i Linköping, läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning kan inledas med sex månaders provanställning.

 

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via senast den 21 augusti 2022!

 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Mathias Wilow. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

 

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.    

 

Län:

Östergötland

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2022-08-21

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

 

Kontaktpersoner:

Mathias Wilow

 

Företagets hemsida:

www.foi.se

 

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 13 juli

Kategorier : Offentliga jobb Naturvetenskap & Forskning


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskare inom radar