FOI

Forskare inom organisk syntes och läkemedelskemi

Är du kreativ och nyfiken samt vill arbeta med organisk syntes och läkemedelskemi i en varierande projektmiljö med inslag av farliga ämnen och läkemedelskemiska frågeställningar? Har du erfarenhet av projektarbete inom explorativ läkemedelsforskning och avancerad organisk kemi? Vill du ta en vetenskaplig ledarroll inom ditt kompetensområde i ett multidisciplinärt projektformat? Vill du bidra till att utveckla totalförsvaret, och hantera olika problemställningar kopplade till CBRN ämnen i samverkan med andra forskare och uppdragsgivare?

Då kan det här arbetet vara något för dig!
Enheten för kemiska hot och effekter studerar biologiskt aktiva ämnens mekanismer och effekter. Verksamheten bedrivs tvärvetenskapligt för att kunna klargöra farliga hotämnens verkan, och hur vi med läkemedel kan skydda oss mot dessa. Den omfattar analys av CBR-hotet från statliga och icke statliga antagonistiska aktörer, forskning om hur ett farligt kemiskt ämne verkar i kroppen, samt kunskapsbyggande om motmedels verkan och hur nya motmedel kan utvecklas. Verksamheten säkerställer att FOI kan bidra med expertkunskap och tekniskt stöd i viktiga CBRN-relaterade frågor i såväl nationella som internationella sammanhang. Försvarsdepartementet är den största beställaren, men enheten har även uppdrag från Utrikesdepartementet, Försvarsmakten, andra myndigheter samt från den privata sektorn.

Vi söker nu en erfaren läkemedelskemist med ett brinnande intresse för projekt inom neurokemi och virologi!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Som forskare på enheten för kemiska hot och effekter arbetar du tillsammans med kollegor från hela avdelningen för att hantera problemställningar kopplat till CBRN frågor. Arbetet innefattar explorativ forskning inom organisk kemi och läkemedelskemi, såväl genom eget laborativt arbete som handledning av andra medarbetare och styrning av projektinnehåll. Du kommer verka i multidisciplinära projekt där verksamhet inom analytisk kemi, biokemi, strukturbiologi, mikrobiologi, biomolekylär masspektrometri, toxikologi och farmakologi kombineras med organisk syntes för att bygga kunskap. Du bidrar aktivt i planering av FOIs verksamhet, forskning, skriver rapporter, samt presenterar resultat muntligt och i vetenskapliga artiklar. Du kommer att samverka med andra forskare för att bidra till att utforma förslag på ny multidisciplinär verksamhet samt till utformning av forskningsansökningar.

I arbetet ingår att bidra till säkerhetsarbete vid hantering av farliga ämnen och beakta miljöaspekter i det den dagliga verksamheten.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har en högskoleutbildning inom kemi, en doktorsexamen (eller liknande erfarenhet) inom läkemedelskemi, organisk kemi eller motsvarande. Du har också en dokumenterad erfarenhet av läkemedelskemisk forskning eller utveckling efter examen. Du har en god kunskap och erfarenhet inom organisk syntes samt dokumenterad erfarenhet av vetenskaplig publicering. Du har även tidigare erfarenhet i rollen som projektledare eller motsvarande ledande position.

Det är meriterande om du har:
utformat forskningsstudier samt ansökt om forsknings- och utvecklingsmedel
skapat goda samarbeten med olika aktörer
erfarenhet av strukturbaserad design, beräkningskemi eller molekylär dockning
Vi söker dig som kan jobba självständigt och har en förmåga att ta egna initiativ samt är flexibel och kan anpassa dig efter förändrade omständigheter. Vi jobbar tillsammans i team och i olika projekt, så det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Vi vill att du är strukturerad och kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du har en god förmåga att uttrycka dig i såväl skrift som tal, på både engelska och svenska
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Läs gärna mer om vad vi gör: 
CBRN-frågor - Totalförsvarets forskningsinstitut - FOI
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start snarast och innebär arbete med farliga ämnen.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast 18 augusti 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Susanne Wiklund Lindström. Fackliga företrädare är David Sundell (SACO) och Eva Larsson (OFR/S – ST vid FOI) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse!

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-18

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Umeå

Kontaktpersoner:
Susanne Wiklund Lindström

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 StockholmAnsök nu

Sista ansökningsdag : 18 augusti . Arbetsort : Umeå . Publicerat : 7 juli

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskare inom organisk syntes och läkemedelskemi