FOI

Forskare inom analys och värdering av komplexa system

Har du ett intresse för teknik och försvar? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens, i spännande projekt inom försvar och säkerhet med internationella samarbeten? Kan du analysera komplexa problem och identifiera det väsentliga? Vi söker nu forskare som vill lösa komplexa värderingsfrågor i samarbete med Försvarsmakten och FMV.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att arbeta med värdering och analys av egenskaper och prestanda avseende komplexa system och plattformar i framtida militära scenarier inom alla försvarsarenor. Analyser och värderingar görs bl.a. med hjälp av modeller, verktyg, simuleringar och metoder som vi utvecklar. Arbetet har vetenskapliga metoder som grund och baseras på resultat av försök och fysikaliska modeller av de system vi arbetar med. Resultaten används för att stödja Försvarsmaktens och FMV:s utvecklingsarbete och anskaffningar. Arbetet sker i projektform, där vi arbetar både självständigt och i grupp.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har goda kunskaper i matematik och erfarenhet av arbete med analys, simulering och värdering av komplexa system. Du har en forskarutbildning eller motsvarande och erfarenhet av att arbeta med analytisk problemlösning. Din bakgrund finns inom något för verksamheten centrala kunskapsområden som exempelvis dynamiska system, matematisk analys, optimeringslära, matematisk systemteori eller matematisk statistik. Det är meriterande med erfarenhet av modellframtagning, simulering och metoder i modern programmeringsmiljö för analys av komplexa system.

FOI lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst är det viktigt att du har analytisk förmåga, är självgående, tar egna initiativ samt är mål- och resultatinriktad. Du trivs med att arbeta i grupp och har god samarbetsförmåga. Du har även god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift, på svenska såväl som på engelska.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Prestandaanalys och systemvärdering som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör 
här

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 15 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anders Lindström. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00. Vi kommer att ha begränsad tillgänglighet under sommaren och du når oss säkrast från den 8 augusti.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Vi undarber oss erbjudanden från rekryteringsbolag.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-15

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:
Anders Lindström
tfn: +46 0855500000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu

Sista ansökningsdag : Om 3 timmar . Arbetsort : Kista . Publicerat : 7 juli

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskare inom analys och värdering av komplexa system