FOI

Expert mjukvarusårbarheter

Vill du vara med och förbättra Sveriges säkerhet inom cyberområdet? Hos FOI har du möjligheten att bidra till totalförsvarets förmåga att utveckla ändamålsenliga digitala system med aktiv säkerhet som står emot framtida cyberangrepp.

Om tjänsten

Som mjukvarusäkerhetsexpert hos oss bygger du kunskap avseende metoder och tekniker för att hitta, verifiera och åtgärda sårbarheter i mjukvara, sedan använder du denna kunskap för att höja cybersäkerheten i totalförsvaret. I arbetet kommer du att delta i forskningsprojekt med fokus på förbättrade metoder och tekniker som bidrar till utveckling och utvärdering av cybersäkra, användbara system. Kunskapstillämpningen sker genom arbete med konkreta cybersäkerhetsfrågor åt våra uppdragsgivare. Detta kan exempelvis omfatta analyser och tester i befintliga och nya system för att förstå informationsflöden, hitta sårbarheter, identifiera konsekvenser av funna sårbarheter samt föreslå säkerhetshöjande åtgärder. Du får även möjlighet att arbeta med cyberanläggningen Crate avseende såväl utveckling som genomförande av experiment, övning och utvärdering.

Om enheten

Du kommer att ingå i enheten Cyberförsvar som tillhör avdelningen Cyberförsvar och ledningsteknik. På FOI finns en av Sveriges största forskargrupper inom cybersäkerhet. Hos oss får du vara med och bidra till Sveriges cyberförsvarsförmåga samtidigt som det finns stora möjligheter till personlig utveckling och att påverka såväl dina egna arbetsuppgifter som verksamhetens inriktning. Vi arbetar med aktuella såväl som framtida utmaningar framför allt kopplat till automation, metoder och värdering inom cybersäkerhet. Resultaten av vårt arbete kommer ofta till direkt användning hos våra uppdragsgivare. Mer information om vår verksamhet finns på www.foi.se/cyber.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:
• En akademisk examen inom informatik eller datateknik, alternativt utbildning eller färdigheter som FOI bedömer som likvärdiga
• Flerårig erfarenhet av arbete med mjukvarusäkerhet vid systemutveckling eller i befintliga system

Kunskap och praktisk erfarenhet inom följande är meriterande men inget krav:
• Utvecklingsmetodik för säker mjukvara
• Analys av säkerhetsegenskaper hos komplexa digitaliserade system
• Analys av informationsflöden och säkerhetsbehov
• Arbete med uppfyllnad säkerhetskrav inom exempelvis cybersäkerhet, fordonssäkerhet, flygsäkerhet eller maskinsäkerhet
• Arbete med inbyggda system
• Forskning inom informatik eller cybersäkerhet

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har en god förmåga att analysera komplicerade problem och finna kreativa lösningar. Du har även förmågan att på egen hand strukturera upp och driva ditt arbete vidare. Då arbetet bedrivs i projektform tillsammans med kunniga kollegor så bör du också trivas med och vara duktig på att samarbeta med andra.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld? 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 21 april 2024!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Hallberg eller förste forskare Daniel Eidenskog. Fackliga företrädare är Niclas Wadströmer (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-210

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-04-21

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Jonas Hallberg

tfn: 013-37 80 00

Företagets hemsida:
/www.foi.se/

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 StockholmAnsök nu


Sista ansökningsdag : 21 april . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 21 mars

Kategorier : Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Expert mjukvarusårbarheter