FOI

Erfaren Verkstadstekniker

Vill du vara med och skapa förutsättningar att bedriva avancerad forskning och provning som ytterst syftar till att utveckla Sveriges förmåga till försvar och säkerhet?

Vi söker en erfaren och engagerad verkstadstekniker till vår verkstad i Grindsjön.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att ingå i en grupp av verkstadstekniker i en miljö som präglas av flexibilitet, tillgänglighet och kreativitet. Arbetsuppgifterna varierar mellan planerad tillverkning av försöksmateriel, brådskande insatser för att lösa oväntade problem i samband med försöksverksamhet och stöd i beredningsarbetet inför kommande försökskampanjer. Du kommer att ta stort eget ansvar för genomförandet av arbetsuppgifter.

Vi ser ett ökande behov av forskning till stöd för försvar och säkerhet och du kommer att vara delaktig i att utveckla vår verkstadsförmåga så att vi kan svara upp mot våra uppdragsgivares behov.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har troligen en verkstadsteknisk utbildning  och du har dokumenterad erfarenhet (>10 år) från verkstadstekniskt arbete inom skärande bearbetning med såväl CNC-maskiner som manuella. Du har god vana och färdighet från arbete med styrd svarv och fräs med tyngdpunkt på svarv. Vi ser också att du har ett genuint tekniskt intresse. Arbetsuppgifterna är omväxlande och stundtals fysiskt krävande vilket förutsätter förmåga att på ett säkert sätt kunna hantera tyngre utrustning och monteringsarbeten. Du ska ha körkort med minst behörighet B.

Det är meriterande med flerårig yrkeserfarenhet och med erfarenhet från ett varierat verkstadsarbete på exempelvis en prototypverkstad, eller av korta serier och enstyckstillverkning. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av CAD/CAM, främst GibbsCAM och Inventor. Även kompetens inom plåt, svets och smide ses som meriterande.

Som person är du flexibel, initiativrik, ansvarstagande och har god problemlösningsförmåga. Då du kommer att samarbeta tätt både med kollegor i verkstaden och med forskarkollegor som designar och bedriver försöksverksamhet behöver du ha god samarbetsförmåga.

Du har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga funktioner inom totalförsvaret blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på enheten Värdering av verkan och sårbarhet som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör 
här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 28 augusti.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Pettersson. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Erfaren Verkstadstekniker