FOI

Erfaren registrator

Är du intresserad av att driva och utveckla frågor om informationsförvaltning tillsammans med oss? Vill du bidra i en verksamhet som är kreativ och forskningsintensiv? Håller du dessutom med om att samarbete och en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje för alla? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!
 
Om tjänsten

FOI är i en stark tillväxtfas och vi söker nu flera registratorer som kan komplettera vårt team! I rollen som registrator hanterar du myndighetens offentliga handlingar. Du kommer att ha ansvar för postöppning, lottning, registrering, arkivering av avslutade ärenden och utlämnande av allmänna handlingar. En hel del av uppgiften innefattar arbete med sekretessbelagda handlingar och Sveriges nya roll som Nato-medlem ställer ytterligare krav på vår dokumenthantering. I rollen ingår även att kunna utbilda medarbetare och chefer i frågor som rör FOI:s ärende- och dokumenthantering samt offentlighet och sekretess. Du kommer att ingå i ett team med registratorer och arkivarier som tillsammans arbetar med och utvecklar FOI:s dokumenthantering och informationsförvaltning i olika projekt.

Om enheten

FOI finns på fyra platser: Stockholm-Kista, Umeå, Stockholm-Grindsjön och Linköping. Du kommer att ingå i sektionen Informationsförvaltning inom Juridikenheten som tillhör avdelningen Forskningsstöd
 
Har du den kompetensprofil vi behöver

Vi söker dig som har: 
• en relevant registrators- eller arkivarieutbildning, 
• dokumenterade kunskaper om de lagar och förordningar som styr dokumenthantering inom offentlig förvaltning, inklusive offentlighets- och sekretesslagstiftningen,
• flerårig erfarenhet av informationsförvaltning där arbetet ska ha inkluderat såväl diarieföring, ärendehantering som arkivering,
• erfarenhet av att bedriva utvecklingsarbete inom informationsförvaltning,
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddsklassificerade handlingar och av att jobba på myndighet under Försvarsdepartementet. Har du dessutom arbetat i ärendehanteringssystemet Platina är det en fördel. 

För att trivas och lyckas i rollen som registrator är en positiv inställning gentemot arbetsuppgifterna och verksamheten avgörande. Du förväntas agera i enlighet med beslut, verksamhetsplaner, mål och riktlinjer. Ett gott samarbete och tydlig kommunikation med kollegor är nödvändigt. Du förväntas ta ansvar för dina uppgifter och driva processer framåt på ett strukturerat och effektivt sätt. Som registrator arbetar du med god servicekänsla och har intresse för att stödja andra, samtidigt som du har viljan och förmågan att leverera lösningar.

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 28/5 2024.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef Åsa Strandberg. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes 

Referensnummer:
2024-318

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-05-28

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:
Åsa Strandberg


Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 28 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 maj

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Erfaren registrator