FOI

Erfaren forskningsingenjör inom FPGA-utveckling

Vill du hjälpa oss att ta fram systemlösningar för att öka Sveriges förmåga till eget försvar och säkerhet? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

Om tjänsten

I rollen forskningsingenjör kommer du kunna vara en del av hela utvecklingskedjan, från planering och design, till implementering av system för att genomföra hårdvarunära simuleringar och fältprov. Arbetet består på enheten består av domänöverskridande verksamhet från analys av befintliga sensorlösningar till hur materiel handhas eller används rent taktiskt.

På enheten ges du möjlighet att utveckla din kunskap och kompetens, både inom ramen för projektverksamheten och i form av individuellt anpassad kompetensutveckling utifrån ditt och organisationens behov.

En stor del av enhetens verksamhet är behäftad med försvarssekretess.

Om enheten

FOI finns på fyra platser: Stockholm-Kista, Umeå, Stockholm-Grindsjön och Linköping. Du kommer att ingå i enheten Enheten Materielnära telekriganalys som tillhör avdelningen Telekrig. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/telekrig.htmlEnheten Materielnära telekriganalys arbetar bland annat med att ta fram och utveckla system som används för att svara på värderingsfrågor från Försvarsmakten. Verksamheten är till stor del experimentellt orienterad och arbete utförs både i labb och ute i fält.

Vad bidrar du med hos oss?

Med din kunskap och kompetens inom FPGA:r, hur utveckling sker och hur de mest effektivt nyttjas i olika applikationer kommer du att förbättra enhetens förmåga att genomföra värderingsarbeten där FPGA:r utgör den centrala delen i ett system. Denna förmågeförbättring skapar direkt nytta och effekt för FM samt FMV.

Har du den kompetensprofil vi behöver? 

Vi söker dig som:
• Är civilingenjör inom teknisk fysik, elektroteknik, medieteknik, datateknik eller har en masterexamen med motsvarande kompetensområden
• Har mångårig kunskap och bakgrund inom FPGA-programmering för mikrovågstillämpningar
• Har god praktisk förmåga och stort intresse för teknik samt experimentellt arbete
• Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet inom ett eller flera av följande områden:
• Programmering i VHDL och användandet av Xilinx Vivado
• Har tidigare erfarenhet av arbete på FOI eller arbetsuppgifter inom försvarsforskningsområdet
• Kännedom om och tidigare genomfört arbete i samverkan med svenska försvarsmyndigheter.

Utöver dina formella meriter lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen bör du uppskatta att kritiskt betrakta olika uppgifter, se utvecklingsmöjligheter, föra in och utveckla ny teknik, organisera, strukturera och metodiskt arbeta igenom möjligheter och svårigheter för att lösa uppgifter och bedöma risker. Du kommer ha öppna diskussioner med kollegor om alternativa lösningar på problem. Fokus ligger på hur vi kan förbättra vår utrustning och våra modeller så att vi kan utgöra ett stöd till våra uppdragsgivare.

Vi söker dig som resultatinriktad, är självgående och har god analytisk förmåga. Du tar ansvar för ditt arbete som du effektivt driver vidare på ett strukturerat sätt för att leverera efterfrågade resultat i tid. Vidare har du en god kommunikationsförmåga och samarbetar på ett bra och konstruktivt sätt med såväl kollegor som uppdragsgivare.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 23 maj 2024

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Pär Lundö. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.
#LI-DNI

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-309

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-05-23

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Pär Lundö

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus Väg 58111 LinköpingAnsök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 13 maj

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Erfaren forskningsingenjör inom FPGA-utveckling