FOI

Erfaren civilingenjör inom tillämpad forskning

Vill du utvecklas inom radarområdet, arbeta med tillämpad forskning i teknikens framkant och tillsammans med kunniga kollegor göra skillnad för Sveriges försvar och säkerhet?  Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

Om tjänsten

Hos oss kommer du att arbeta med teknisk utveckling och tillämpad forskning inom området telekrig mot radarsystem. I vår verksamhet pågår regelbundet utveckling av tekniska system och olika typer av praktiska prov och försök. Tekniken inom radarområdet utvecklas ständigt och till hjälp har vi avancerad utrustning för att hela tiden kunna ligga i teknikens framkant.

Du kommer arbeta i en kreativ miljö och delta i tekniskt utmanande och spännande projekt. Du får goda möjligheter att testa och utveckla egna idéer och metoder för att lösa problem och uppgifter. Hos oss kommer du att utveckla din kompetens, både inom ramen för verksamheten och genom individuellt anpassad kompetensutveckling utifrån dina och organisationens behov. För rätt person kan tjänsten även innefatta direkta kundkontakter och projektledning. Beroende på dina intressen och tidigare erfarenheter finns möjlighet att arbeta med olika typer av uppgifter inom området, som t.ex.

• Utveckling av försökssystem och prototyper för experiment inom radarområdet
• Deltagande i labbförsök samt analys och värdering av prestanda hos tekniska system
• Planering, medverkan och dataanalys vid fältförsök
• Mätning och funktionsverifiering av system inom radarområdet

Om enheten

FOI finns på fyra platser: Stockholm-Kista, Umeå, Stockholm-Grindsjön och Linköping. Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radarsystem som tillhör avdelningen Telekrig. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/telekrig.html. Enhetens huvudverksamhet består av forskning och teknikutveckling inom störning och signalspaning radar. Enheten fungerar även som expertstöd, samt utför olika typer av mätningar och analyser inom telekrigområdet.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
 
Vi söker dig med en civilingenjörsexamen inom teknisk fysik, elektroteknik, datateknik eller en utbildning som av FOI bedöms motsvarande. Du har ett antal års erfarenhet av arbete inom teknisk utveckling. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• Programmering, gärna i Matlab, LabView, Python eller C/C++
• Hårdvaruutveckling
• Arbete i lab- och utvecklingsmiljö, och har vana att arbeta med avancerade mätinstrument, som t.ex. spektrumanalysatorer och moderna oscilloskop
• Arbete inom mikrovågs- eller radarområdet

Som medarbetare på FOI får du stort ansvar att driva ditt eget arbete vidare och du behöver därför vara självgående, analytisk och strukturerad. Eftersom mycket av arbetet kommer att ske i projektform tillsammans med andra kunniga kollegor behöver du också trivas med att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vi vill ta vara på alla dina kunskaper och intressen, varför du gärna får beskriva dina andra kompetenser och intressen som du vill fortsätta att utveckla hos oss.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 16 juni 2024

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Mathias Wilow. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-334

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-06-16

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Mathias Wilow

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus Väg 58111 LinköpingAnsök nu


Sista ansökningsdag : 16 juni . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 23 maj

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Erfaren civilingenjör inom tillämpad forskning