FOI

Enhetschef till enheten för CBRN-skydd

CBRN-skydd och säkerhet och enheten för skydd
På FOI:s avdelning för CBRN-skydd och säkerhet finns samhällets främsta experter inom CBRN området samlade och kan bidra med expertstöd. Farliga kemikalier, joniserande strålning, farlig smitta, och kärnvapen är mycket angelägna frågor såväl för försvaret som för det civila samhället.

Enheten för skydd som har kompetens och fokus att skydda, varna och hantera händelser som misstänks involvera CBRN-ämnen söker nu en enhetschef. Enheten arbetar med frågeställningar som involverar totalförsvaret, där de främsta uppdragsgivarna är Försvarsdepartementet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk, Fortifikationsverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Kunskapen används framför allt till att bygga beredskap inför CBRN-händelser.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Som enhetschef på CBRN-skydd och säkerhet har du ett övergripande ansvar för personal, ekonomi och övriga verksamhetsfrågor. Du leder det strategiska utvecklings- och inriktningsarbetet av både verksamhet och organisation för att säkerställa relevans, kvalitet och effektivitet. Arbetet sker i nära dialog med enhetens medarbetare, med avdelningschefen och övriga kollegor i avdelningens ledningsgrupp för att utveckla enhetens verksamhet i linje med FOI:s och avdelningens mål.

Då fokus på enheten för skydd är arbete i projekt tillsammans med våra uppdragsgivare kommer en viktig del av dina arbetsuppgifter vara att föra en kontinuerlig dialog med uppdragsgivare, utveckla samarbetet och följa upp de projekt som bedrivs. Andra exempel är arbete med kompetensförsörjning och personalplanering, samt medarbetarsamtal.

Vi söker dig som har en för arbetsuppgifterna relevant utbildning på universitets- och högskolenivå. Du har tidigare erfarenhet av att leda verksamhet inom den svenska försvarssektorn eller andra beredskapsmyndigheter, samt erfarenhet av att leda samverkan mellan myndigheter. Din förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska är mycket god  -  både muntligt och skriftligt.

Som ledare visar du ett stort engagemang för både verksamhet och personal. Du besitter en självinsikt, samt är tydlig, trygg och beslutsam i ditt ledarskap. Du har integritet, och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Skydd som tillhör avdelningen CBRN-skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/cbrn-skydd-och-sakerhet.html 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med provanställning. 

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att 
jobba hos oss.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 1 oktober. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Åsa Scott. Fackliga företrädare är David Sundell (Saco-S) och Eva Lundmark (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.
    
Referensnummer:
FOI-PERS-2023-540

Län:
Västerbotten

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-10-01

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Umeå

Kontaktpersoner:
Niklas Brännström

tfn: 090-106747

Åsa Scott

tfn: 090-106600

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 StockholmAnsök nu


Sista ansökningsdag : 1 oktober . Arbetsort : Umeå . Publicerat : 12 september

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Enhetschef till enheten för CBRN-skydd