FOI

Enhetschef till enheten för biologiska ämnen

Vill du vara med och leda Sveriges experter inom CBRN-frågor* och utveckla verksamheten för att möta framtida utmaningar? Är du en tydlig, lyhörd och empatisk ledare som trivs med att arbeta tillsammans med andra? Då kan du vara rätt person för jobbet som enhetschef hos oss!


Om enheten

Det övergripande målet med verksamheten inom enheten är att vara den nationella resursen kring hot och skydd kopplade till antagonistisk användning av biologiska ämnen. Detta kommer till användning i Totalförsvaret som stöd till Försvarsmakten och civila myndigheter i deras uppbyggnad av beredskap, samt under hantering av en händelse med misstanke om avsiktlig spridning av biologiska ämnen.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Som enhetschef på enheten för biologiska ämnen har du ett övergripande ansvar för personal, ekonomi och övriga verksamhetsfrågor. Du leder det strategiska utvecklings- och inriktningsarbetet av både verksamhet och organisation för att säkerställa relevans, kvalitet och effektivitet. Arbetet sker i nära dialog med enhetens medarbetare, med avdelningschefen och med övriga kollegor i avdelningens ledningsgrupp för att utveckla enhetens verksamhet i linje med FOI:s och avdelningens mål.

Exempel på några av arbetsuppgifterna är att hålla medarbetarsamtal och ansvara för kompetensförsörjning, sköta personalinplanering och projektuppföljning, stötta verksamheten i dialoger med uppdragsgivare och ansvara för omvärldsbevakning inom enhetens verksamhetsområde.


Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har en för arbetsuppgifterna relevant utbildning på universitets eller högskolenivå. Du har tidigare erfarenhet av en ledande roll, samt arbetar eller har arbetat inom CBRN-området. Du har även arbetat med arbetsmiljöfrågor, och meriterande är erfarenhet av personalansvar.

Som ledare visar du ett stort engagemang för både verksamhet och personal. Du besitter en självinsikt, samt är tydlig, trygg och beslutsam i ditt ledarskap. Du har integritet, och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Din förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska är mycket god  -  både muntligt och skriftligt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/cbrn-skydd-och-sakerhet.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Alla chefer på FOI har en tillsvidaretjänst i verksamheten. Vi tillämpar chefsförordnande som avtalas på tre år med möjlighet till förlängning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev (där du skriver några rader om din ledarskapsfilosofi) via ansökningsknappen senast den 1 oktober!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Åsa Scott. Fackliga företrädare är Emelie Näslund Salomonsson (SACO) och Petrus Hemström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.


FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda varav drygt 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

*CBRN står för kemiska (C), biologiska (B) och radioaktiva (R) samt nukleära ämnen (N).

     
Län:
Västerbotten

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-10-01

Tillträde:
Snarast

Arbetsplats/placeringsort:
Umeå

Kontaktpersoner:
Åsa Scott

tfn: 090-106600

Företagets hemsida:
www.foi.se


Ansök nu


Sista ansökningsdag : 1 oktober . Arbetsort : Umeå . Publicerat : 14 september

Kategorier : Chef & Ledning Naturvetenskap & Forskning Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Enhetschef till enheten för biologiska ämnen