FOI

En Raketforskare

Vill du bidra till Sveriges framtida försvar och säkerhet? 

På FOI har vi arbetat med raketframdrivning sedan andra världskriget. Verksamheten är framför allt inriktad på militära system med fasta drivämnen (krut). Vi söker nu dig som har ett brinnande intresse för raketmotorer och som vill bli expert på området.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som raketforskare arbetar du bland annat med tillämpad forskning och utveckling inom hållfasthets-, strömnings-, och prestandaberäkningar för krutraketmotor, samt gör termokemiska beräkningar och karaktäriserar fasta bränslen. Dessutom kommer du att ta fram experimentuppställningar och instrumentera dessa.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen med inriktning maskin- eller farkostteknik eller motsvarande civilingenjörsutbildning. Du behöver ha B-körkort och det är meriterande om du är praktiskt lagd och har intresse för kemi.

För att lyckas och trivas hos oss bör du vara självgående, initiativtagande, strukturerad, ha god samarbetsförmåga samt en problemlösande analysförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Framdrivning och Undervattensvapen som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör på avdelningen: 
https://foi.se/om-foi/organisation/vapen-skydd-och-sakerhet.html

Arbetsplatsen ligger vid Grindsjön på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 
 
Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev på svenska senast den 31 augusti.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Malin Kölhed. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse.

FOI  är en myndighet och inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.
Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb En Raketforskare