FOI

Dokumentcontroller

Är du intresserad av att driva och utveckla frågor om informationsförvaltning tillsammans med oss? Vill du bidra i en verksamhet som är kreativ och forskningsintensiv? FOI är i tillväxtfas och vi söker nu två dokumentcontrollers som kan komplettera vårt team!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som dokumentcontroller hanterar du myndighetens offentliga handlingar. Du kommer att ta  ansvar för postöppning, lottning, registrering, arkivering  av avslutade ärenden och utlämnande av allmänna handlingar. En hel del av uppgiften innefattar arbete med sekretessbelagda handlingar. I rollen ingår även att stödja och informera medarbetare och chefer i frågor som rör FOI:s ärende- och dokumenthantering samt offentlighet och sekretess. Du kommer att ingå i ett team med dokumentcontrollers och arkivarier som tillsammans arbetar med och utvecklar FOI:s dokumenthantering och informationsförvaltning i olika projekt.

Har du den kompetensprofil vi behöver

Vi söker dig som har en relevant universitets- eller högskoleexamen och erfarenhet av att arbeta med informationsförvaltning. Arbetet ska ha inkluderat såväl diarieföring, ärendehantering som arkivering. Du har dokumenterade kunskaper om de lagar och förordningar som styr dokumenthantering inom offentlig förvaltning, inklusive offentlighets- och sekretesslagstiftningen. Utbildning för och erfarenhet av arbete med sekretessbelagda handlingar är ett krav. Det krävs också  att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att bedriva utredande arbete inom området samt arbeta med säkerhetsskyddsklassificerade handlingar. Har du dessutom arbetat i ärendehanteringssystemet Platina är det en fördel.

För att lyckas i rollen krävs att du har god förmåga till samarbete. Du är serviceinriktad, flexibel och tydlig i din kommunikation. Det krävs samtidigt att du trivs med att arbeta självständigt inom ditt ansvarsområde där du tar ansvar och är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. Eftersom vårt uttalade mål är att utveckla verksamheten vill vi att du har en förmåga att se lösningar inom ditt område och att du bidrar till förändrade arbetssätt. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.  

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor i din yrkesroll i den stödjande verksamheten eller som expert inom ett forskningsområde. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i sektionen Informationsförvaltning inom Juridikenheten som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Vid Informationsförvaltning arbetar för närvarande tre arkivarier och fyra dokumentcontrollers, inklusive en sektionschef.  

Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html. Tjänsten är placerad i Kista liksom hela juridikenheten men arbetsresor till våra övriga verksamhetsorter Linköping, Umeå och Grindsjön förekommer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att 
jobba hos oss. 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 10 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjurist Eva Liljefors, sektionschef Åsa Strandberg eller FOI Registratur (
registrator@foi.se). Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco- S) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00. 

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-10

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:

Eva Liljefors

tfn: +46 855503000

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu

Sista ansökningsdag : Om ungefär en timme . Arbetsort : Kista . Publicerat : 15 juli

Kategorier : Data & IT Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Dokumentcontroller