FOI

Controller med ekonomisk inriktning

Vi söker en kvalificerad controller till en myndighetsövergripande roll med inriktning på ekonomi. Med en central placering i organisationen får du inblick i alla delar av FOI:s verksamhet. Du kommer att vara med där det händer i en myndighet som växer.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som controller arbetar du med ekonomisk styrning och uppföljning på en myndighetsövergripande nivå. Du hanterar komplexa och principiella frågeställningar och samverkar med flera andra funktioner inom myndigheten.

Enheten växer och vi behöver förstärka oss inom budget, prognos, analys, uppföljning och rapportering. Till arbetsuppgifterna ingår att ta fram anvisningar och instruktioner samt att sammanställa och analysera ekonomiska underlag. Du kommer även arbeta med att utveckla modeller och arbetssätt för en effektiv ekonomistyrning. Andra uppgifter är att samordna och driva processer inom styrning och uppföljning. Beroende på dina erfarenheter inom området utformar vi tillsammans med dig dina arbetsuppgifter.


Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har akademisk utbildning 180 hp (120 p enligt tidigare system) inom ekonomi och som har flerårig erfarenhet av att arbeta med budget, prognos och uppföljning på strategisk nivå gärna från en statlig myndighet.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt är en van användare av Excel.

Det är meriterande om du har erfarenhet av styrning och uppföljning av EU-finansierad verksamhet. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i ekonomisystemet Agresso/Unit4-UBW samt har arbetat med systemstöd för ekonomistyrning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver vara analytisk, ha helhetssyn och vara en duktig problemlösare med pedagogisk talang. För att trivas behöver du också ha god förmåga att strukturera och organisera arbetet på ett effektivt sätt samt att driva arbetet framåt. Du är initiativrik, utvecklingsinriktad och har god samarbetsförmåga.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor som expert inom ett forskningsområde eller i din yrkesroll i den stödjande verksamheten. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Anställningen som controller är placerad på Kansliet för ekonomistyrning och verksamhetsuppföljning i generaldirektörens ledningsstöd. Kansliet, som leds av ekonomidirektören, har fyra engagerade medarbetare som planerar arbetet och löser problem tillsammans. Vi arbetar i nära samverkan med övriga ekonomer på myndigheten.

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är belägen i Kista.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 1 december 2021.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ekonomidirektör Susanne Jansson. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-12-01

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm- Kista

Kontaktpersoner:
Susanne Jansson

mob: +46 709638590

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 1 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 november

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Controller med ekonomisk inriktning