FOI

Civilingenjör/master inom signalbehandling för undervattenstillämpningar

Vill du arbeta på en arbetsplats med unik kompetens och med spännande projekt inom försvar och säkerhet? Vi på FOI arbetar med forskning för en säkrare värld. Nu söker vi flera nya kollegor inom signalbehandling för undervattenstillämpningar.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Du kommer att ingå i en grupp som huvudsakligen arbetar med forskning och utveckling av metoder för detektion, lokalisering, klassificering av signaler från olika typer av passiva och aktiva undervattenssensorsystem. En annat aktuellt område är digital undervattenskommunikation där gruppen under många år utvecklat olika tekniker, varav flera nu implementeras i olika undervattenssystem. Vi stödjer Försvarsmakten och Försvarets materielverk i arbetet med att förbättra och utveckla system för spaning och kommunikation samt mätning och analys av signaturer i undervattensdomänen. Vi bistår även vid utbildning av förband. Verksamheten bedrivs i både stora och små projekt vilket innebär att du kommer arbeta både självständigt och samarbeta i grupp. Vi samverkar med olika nationella och internationella forskningsorganisationer vilket innebär att resor kan förekomma.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Du som söker ska ha master- eller civilingenjörsexamen från universitet eller högskola motsvarande teknisk fysik eller elektroteknik med inriktning mot statistisk signalbehandling, digital kommunikation eller motsvarande. Meriterande är om du har erfarenhet från experimentell verksamhet t.ex. tillämpning av teori på insamlade data från försök.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska ha ett drivande sätt och ska kunna agera efter både kollegors och egna initiativ och idéer. Du behöver ha god förmåga att omsätta idéer i praktiska lösningar. Som person är du strukturerad, kreativ och har en problemlösande analysförmåga. Du ska ha lätt att förmedla din kunskap till andra, både i tal och skrift, på svenska och på engelska. Vidare ska du ha lätt för att arbeta både i grupp och med enskilda arbetsuppgifter.

Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i vår verksamhet som rör undervattensforskning inom avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/forskning/undervattensforskning.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html
Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 15 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Lund, Alex Cederholm eller Helena Hansson Halsius. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00. Vi kommer att ha begränsad tillgänglighet under sommaren och du når oss säkrast från den 8 augusti.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Vi undanber oss erbjudanden från rekryteringsbolag.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-15

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:

Alex Cederholm


Helena Hansson Halsius

Lena Lund


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Kista . Publicerat : 14 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Civilingenjör/master inom signalbehandling för undervattenstillämpningar