FOI

Civilingenjör för mjukvaruutveckling, simulering och modellering

Vill du arbeta med mjukvaruutveckling samt modellering och simulering där du är en del av hela utvecklingskedjan och där du gör skillnad för Sveriges säkerhet?


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I arbetet kommer du utveckla mjukvara och simuleringsmodeller av militära system och deras sensorer, t.ex. sensorerna i ett flygplan eller fartyg. Modellerna ingår i simuleringsverktyg som du sedan använder för att göra analys av prestanda inom olika våglängdsområden, som optronik och radar, där s.k. telekrigdueller i det elektromagnetiska spektrumet studeras. I den virtuella världen kan vi hjälpa försvarsmakten att ta fram skyddslösningar för våra fartyg och flygplan utan att behöva genomföra dyra och miljöbelastande prov.

Du kommer att arbeta i en eller flera projektgrupper, huvudsakligen i Windowsmiljö. På FOI medverkar du i hela utvecklingskedjan, från problemformulering till slutleverans. I arbetet ingår analyser av underlag, simuleringsresultat och fältprov för att besvara frågeställningar från våra uppdragsgivare samt för att vidareutveckla våra system.


Har du den kompetensprofil vi behöver?
Du som söker har:
• Civilingenjörsexamen inom Teknisk fysik, Elektroteknik, Medieteknik, Datateknik, eller motsvarande
• Aktuella kunskaper inom mjukvaruutveckling i C++ eller Java

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet inom ett eller flera av följande områden:
• Modellering och simulering
• Matlab/Simulink
• Visualisering
• Telekrig
• Försvaret, försvarsnära forskning eller försvarsindustrin

Utöver dina formella meriter lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen bör du uppskatta att kritiskt betrakta olika problem, se utvecklingsmöjligheter, föra in och utveckla ny teknik, organisera, strukturera och metodiskt arbeta igenom möjligheter och svårigheter för att lösa problem och bedöma risker. Du kommer ha öppna diskussioner med kollegor om alternativa lösningar på problem. Fokus ligger på hur vi ständigt kan förbättra vår utrustning och våra modeller så att vi kan utgöra ett stöd till våra uppdragsgivare.

Vi söker dig som resultatinriktad och har god analytisk förmåga. Du tar ansvar för ditt arbete som du effektivt driver vidare på ett strukturerat sätt för att leverera efterfrågade resultat i tid. Vidare har du god kommunikationsförmåga och samarbetar på ett bra och konstruktivt sätt med såväl kollegor som uppdragsgivare. Då vår resultatrapportering sker i presentationer och rapporter ska du även ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Telekrigvärdering som tillhör avdelningen Ledningssystem i Linköping. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss:  
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 24 maj 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Mattias Verona. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (Saco-S) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-378000.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

     
Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-05-24

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Mattias Verona

tfn: +46 13 37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus väg 58111 LinköpingAnsök nu


Sista ansökningsdag : 24 maj . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 10 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Civilingenjör för mjukvaruutveckling, simulering och modellering