FOI

Chef till enheten för Samhällets säkerhet

Har du erfarenhet av arbete med civilt och militärt försvar? Har du även ledarerfarenhet inom forsknings- och analysverksamhet? Vill du arbeta för att stärka Sveriges säkerhet? Då kan du vara vår nya chef till enheten för Samhällets säkerhet.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Nu söker vi dig som vill bli chef för den enheten för Samhällets säkerhet. Enheten är ledande inom forskning och analys som rör civilt försvar och samhällets krisberedskap. Som enhetschef har du ett övergripande ansvar att leda och utveckla verksamheten samt enhetens ca 20 medarbetare för att möta långsiktigt förväntade behov. Du har även ett arbetsmiljöansvar för dina medarbetare och verksamheten på din enhet. Vidare har du även ansvar för den vetenskapliga kvaliteten av forskningsverksamheten.

I rollen som enhetschef ingår personalledning, resursplanering, dialog med uppdragsgivare, uppföljningsansvar för projektverksamheten, rekrytering samt operativ verksamhet såsom granskning och godkännande av skriftlig dokumentation. Vidare genomför du utvecklingssamtal och lönesamtal med dina medarbetare. En del av enhetens medarbetare är utplacerade hos externa uppdragsgivare på såväl korta som långa uppdrag vilket innebär att du kommer att leda dem på distans.

Arbetet sker i nära samarbete med övriga enhetschefer på avdelningen. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp, där du tillsammans med övriga enhetschefer utvecklar avdelningens verksamhet enligt myndighetens strategi och mål.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig med akademisk examen på lägst master-/magisternivå med en för tjänsten relevant inriktning. Vi ser att du har minst 5 års sentida erfarenhet av arbete med inom totalförsvarssektorn. Vidare har du ledarerfarenhet från en chefsroll eller som projektledare inom forsknings- och analysverksamhet. Du behöver ha goda kunskaper inom enhetens verksamhetsområden och utrycka dig väl på både svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet som personalledande chef från myndighet inom försvarssektorn.

För att lyckas i rollen som enhetschef är det viktigt att du är en god arbetsgivarföreträdare som leder, motiverar och skapar engagemang och delaktighet för att nå överenskomna resultat. Som person har du en stor personlig mognad, är en god förebild för andra och visar gott omdöme vid avvägningar, prioriteringar, samarbeten, uttalanden, beslut och agerande. Du etablerar förtroendefulla relationer och vårdar dem för långsiktiga, effektiva och konstruktiva samarbeten såväl internt som externt. Vidare tillför du med ditt ledarskap ett strategiskt och långsiktigt helhetsperspektiv där du är drivande och ambitiös i utvecklingen av verksamheten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att leda medarbetare som arbetar med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans får ni möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Ditt ledarskap bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis det civila och militära försvaret, samt Sveriges krisberedskap blir effektivare, smartare och starkare.

Enheten för Samhällets säkerhet tillhör avdelningen Försvarsanalys. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsanalys.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar chefsförordnande som avtalas på tre år med möjlighet till förlängning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 5 dec 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Malek Finn Khan eller HR-specialist Tomas Nilsson. Fackliga företrädare är Lisa Hörnsten (SACO) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
    
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-12-05

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:
Malek Finn Khan

tfn: +46 08-55503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 5 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 16 november

Kategorier : Chef & Ledning Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Chef till enheten för Samhällets säkerhet