FOI

Blivande forskare inom modellering och beräkning av radarsignaturer

Vill du vara en del av en experimentellt orienterad verksamhet som nyttjar och vidareutvecklar den senaste tekniken? Vill du bidra till Sveriges säkerhet genom att arbeta med fysikalisk modellering och elektromagnetiska beräkningar av radarsignaturer?

Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

Om tjänsten

Ett objekts radarsignatur anger hur objektet ser ut för ett radarsystem. Ett typiskt exempel är hur ett fartyg sprider infallande radarvågor vidare mot en radarsensor. För att studera detta arbetar vi på FOI med elektromagnetisk modellering och beräkningar. Det sker dels genom forskning och utveckling, men också i mer praktiskt inriktade beräkningsuppdrag i syfte att stödja Försvarsmakten. Vi arbetar även med analys och värdering av radarsignaturer, ofta i syfte att minska synligheten hos våra svenska militära plattformar.

Vi behöver nu utöka vår grupp inom modellering av radarsignaturer. Du kommer att bli en del av en grupp med spetskompetens inom området. Dina arbetsuppgifter blir framförallt att fysikaliskt modellera och numeriskt beräkna signaturer på olika militära plattformar, samt att analysera och värdera resultat från beräkningarna.

Om enheten

FOI finns på fyra platser: Stockholm, Umeå, Grindsjön och Linköping. Du kommer att ingå i enheten Signaturer som tillhör avdelningen Telekrig. Enhetens verksamhet är inriktad på tillämpad forskning, teknikutveckling och expertstöd inom signaturområdet.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
 
För att passa inom denna tjänst har du:
• En civilingenjörsexamen eller masterexamen inom teknisk fysik, elektroteknik, fysik eller annan inriktning som FOI bedömer som likvärdig
• Erfarenhet och intresse av fysikalisk modellering och numeriska simuleringar
• Erfarenhet av större programvaror för numeriska simuleringar
• Erfarenhet av programmering med inriktning mot vetenskapliga beräkningar
• Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och i skrift.

Det är meriterande om du har:
• Kunskaper inom elektromagnetisk fältteori och elektromagnetiska beräkningar
• Erfarenhet av radarsystem
• Erfarenhet av forskningsverksamhet, eller motsvarande kunskaper inom metod- och metodikutveckling.
• Disputerat med fysikalisk inriktning

Arbetet sker både individuellt och i grupp. Som person behöver du vara självgående, initiativtagande med god förmåga till samarbete och problemlösning. Du har en stor drivkraft och vilja att ta dig an nya utmaningar. Om radar och elektromagnetism är nytt för dig är du öppen för att bredda dina kunskaper till dessa områden.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 28 februari.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Petter Bivall. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.
    
Referensnummer:
FOI-PERS-2024-110

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-02-28

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Petter Bivall

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus Väg 58111 LinköpingAnsök nu


Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 6 februari

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Blivande forskare inom modellering och beräkning av radarsignaturer