FOI

Avdelningschef till Cyberförsvar och ledningsteknik

Har du erfarenhet av att leda och utveckla personal och verksamhet?
Vill du arbeta med strategisk utveckling och bidra till att driva myndigheten framåt i en verksamhet där det pågår spännande forskning i framkant inom försvar och säkerhet?
Nu söker vi dig som vill bli avdelningschef för Cyberförsvar och ledningsteknik!

Avdelningen bedriver forsknings- och utvecklingsverksamhet inom områdena cyberförsvar och cybersäkerhet, ledningssystemsutveckling, sensordataanalys, sensorfusion, beslutsstödsystem och människa-teknik-organisation. Verksamheten bygger kunskap om informationshantering i våra uppdragsgivares ledningsfunktioner, utgående från att en motståndare försöker försvåra eller omöjliggöra dem. Denna kunskap tillämpas till exempel för att stödja Försvarsmakten i att erhålla effektiv ledningsförmåga i utmanande förhållanden.

Inom ramen för avdelningens cyberverksamhet finns en av Europas första och största cyberanläggningar, Crate. Här bygger vi upp stora och komplexa IT-miljöer såsom styrsystem för samhällsviktig verksamhet, som vi kan utsätta för cyberangrepp och andra cybersäkerhetsscenarier under kontrollerade former.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Som avdelningschef är du ansvarig för att planera, leda, utveckla och följa upp avdelningens verksamhet. I detta ingår också ansvar för avdelningens budget och ansvar för personal och arbetsmiljö. I rollen ingår personalansvar för sex enhetschefer, en ställföreträdande avdelningschef samt en controller.

Du leder och utvecklar avdelningens ledningsgrupp där enhetscheferna ingår. Du företräder myndighetens verksamhet och kommer bidra till att driva myndigheten framåt med fokus på avdelningens strategiska utveckling.

Du rapporterar direkt till Generaldirektören och sitter i myndighetens ledningsgrupp.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har flerårig chefserfarenhet från verksamhet inom forskning och utveckling. I rollen som avdelningschef krävs att du har erfarenhet som personalledande chef från försvars- och säkerhetssektorn. För rollen krävs också att du har en god förståelse för ledarskap och styrning inom myndighet och en vana att leda verksamhet som omges av en hög grad av sekretess. Erfarenhet av att leda genom underställda chefer är meriterande.

Vi vill att du har en akademisk examen på masternivå i ett för verksamheten relevant område, och är du dessutom disputerad inom området är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete nära någon av FOI:s viktigaste uppdragsgivare.

För att lyckas i rollen som avdelningschef är det viktigt att du leder, motiverar och skapar engagemang och delaktighet för att nå överenskomna resultat. Som person har du en stor personlig mognad och är en god förebild för andra.

Du tillför med ditt ledarskap ett strategiskt och långsiktigt helhetsperspektiv och du har ett gott omdöme som påverkar dina prioriteringar, beslut och agerande. Du har en god förmåga till samarbete över organisatoriska gränser och god förmåga att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang. Vidare har du ett stort intresse för verksamhetsutveckling och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

I urvalet läggs stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Avdelningen är huvudsakligen lokaliserad till Linköping där tjänsten är placerad. Resor i tjänsten förekommer, framförallt till Kista där myndighetens huvudkontor och delar av avdelningens verksamhet finns.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning. Alla chefer på FOI har en tillsvidaretjänst i verksamheten. Vi tillämpar chefsförordnande som avtalas på tre år med möjlighet till förlängning

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner, läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 4 december 2022.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Generaldirektör Jens Mattsson. Fackliga företrädare är Kristofer Hallgren (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
    
Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-12-04

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Jens Matsson

tfn: +46 08-555 030 00.

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus väg 58111 LinköpingAnsök nu


Sista ansökningsdag : 4 december . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 18 november

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Avdelningschef till Cyberförsvar och ledningsteknik