FMV

VoV-ingenjör Luftstrid/Sensorer

På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige nu och i framtiden. Är du en engagerad ingenjör som vill jobba med verifiering och validering (VoV)? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Arbetsuppgifter

I rollen som VoV-ingenjör arbetar du med planering och strukturering av provverksamhet avseende aktiviteter, kvalitet och tidsplan. Du sammanställer data för analys och rapportering enligt FMV Handbok VoV. Du tar kontakt och bygger nätverk och samverkar med övrig personal som deltar vid prov, exempelvis FM (Försvarsmakten), FOI (Totalförsvarets forskningsinstitut) och konsulter. Du har även ansvar för ledning och uppföljning vid provverksamhet samt planering inför och genomförande av möten vilket kan innefatta att hålla i presentationer. Du granskar krav och framtagning av förslag till formulering och deltar i enhetens förbättringsarbete.

Som VoV-ingenjör arbetar du med att vara provledare för uppdrag inom Luftstrid och sensorområdet. Det kan innebära stöd till T&E Led`s övriga provverksamheter som provledare. Du ansvarar även för att leda genomförandet av prov samt rapportera genomförd provverksamhet. Du kommer att ingå i en projektgrupp bestående av representanter från exempelvis provpersonal från FMV, FM, FOI och konsulter.

Tjänsten är placerad i Enköping och tjänsteresor förekommer.

Vi söker dig som

har minst gymnasiekompetens och vi ser gärna att du genomfört utbildning inom försvarsmakten med inriktning på ledningsstödsystem och/eller sensor. Du har erfarenhet av arbete med Flygvapnets stridstaktiska ledningsstödsystem (C2STRIC) på civil eller militär befattning och har haft en roll som inneburit att du ansvarat för planering och genomförande av verksamhet. Du är nyfiken, självgående och uthållig med vana att smidigt och snabbt prioritera dina arbetsuppgifter.

Du behöver inte ha erfarenhet av att leda projekt men ska ha erfarenhet av att delta i projektarbete. Det är meriterande om du är gymnasieingenjör, högskoleingenjör, systemvetare eller motsvarande och att du deltagit vid prov eller utvärderingsverksamhet av tekniska system. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

T&E LED medverkar till att Försvarsmakten får efterfrågad förmåga genom att verifiera och validera funktionskedjor samt teknisk samfunktion inom ledningssystemområdet. Ledningsstödsystem finns från soldater och sjömän till högre staber samt mellan försvarsmaktens operativa domäner; mark-, sjö-, luft-, cyber- och rymddomänen. T&E Led genomför VoV där system kopplas samman i nätverk vilket även sker med andra nationer/organisationer. Verksamheten bedrivs i projektform med uppdrag från övriga delar av FMV, FM eller andra statliga myndigheter. Ständig utveckling av vårt arbetssätt är en naturlig strävan för avdelningen.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Marie Andersson, OFR/S Carina Regnéll, OFR/O Michael Krüger, SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid.

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Ulrika Lindblom på telefon 073-388 65 92.
Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lars Högström lars.hogstrom@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-03-31.

Välkommen med din ansökan

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Enköping . Publicerat : 27 februari

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb VoV-ingenjör Luftstrid/Sensorer