FMV

Verksamhetsutvecklare inom användbarhet, arbetsmiljö och interaktionsdesign

Är du verksamhetsutvecklare och har erfarenhet av att samordna verksamheten inom användbarhet och integration av humanfaktorer (HFI)? Är du initiativtagande och har förmåga att resultatinriktat arbeta mot mål? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare är du delaktig i att utveckla och samordna verksamheten inom användbarhet och integration av humanfaktorer (HFI) för att ge förutsättningar för FMV:s leverans av användbara, säkra och effektiva tekniska system och produkter.

Du kommer stödja och samarbeta med FMV designledning, produktledare, chefsingenjörer och projekt med HFI-kompetens inom användbarhet och arbetsmiljö. I arbetsuppgifterna ingår att ge information, utbildning och stöd till FMV:s övriga organisation och även medverka i utvecklingsarbetet kring nya stöd och verktyg inom området, däribland FMV:s verksamhetsledningssystem. Dessutom ingår att utarbeta och följa upp ramavtal inom området.

I din roll kommer du föra dialog med Försvarsmakten, särskilt avseende underlag som ska överföras till FMV i tidiga livscykelskeden. Utöver detta kommer du att arbeta med omvärldsbevakning med koppling till forskning och teknikutveckling inom området, i syfte att överföra kunskap till verksamheten.

Då verksamheten är under uppbyggnad finns stora förutsättningar påverka inriktningen på uppdraget.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor förekommer i tjänsten inrikes och utrikes.

Vi söker dig som
Du har universitet-/högskoleexamen exempelvis en civilingenjörsexamen med inriktning mot interaktion mellan människa och teknik, alternativt en examen inom ergonomi/MTO, arbetsmiljö, beteendevetenskap, systemvetenskap, interaktionsdesign, eller enligt vår bedömning motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har erfarenhet av att omsätta metoder, tekniker och verktyg kopplat till humanfaktorer samt erfarenhet av att omsätta dem i praktiken. Du har även erfarenhet av att arbeta i projekt samt att leda grupper och föra dialoger med olika aktörer. Du har goda kunskaper i Officepaketet samt uttrycker dig väl på både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med interaktion mellan människa och teknik, exempelvis Interaktionsdesign eller Människa-Maskininteraktion. Det är en fördel om du har kunskap och förståelse för reglering och riskbedömning inom arbetsmiljö och dess innebörd för FMV:s leveranser till kund och/eller erfarenhet av HFI-arbete inom svensk försvarsindustri eller motsvarande.

Du har förmodligen erfarenhet av arbete med informationsytor som exempelvis Sharepoint. Kunskap om offentlig upphandling (LOU), FMV:s arbetssätt och processer samt föreläsar-/utbildarerfarenhet är meriterande.

Du har god initiativförmåga, är resultatinriktad och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt och uthålligt sätt. Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap, är en kunskapsresurs för andra samt anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du är socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och du skapar kontakter och underhåller relationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Enheten Metoder och analys inom Verksamhetsområde Logistik består av ett antal experter som arbetar brett med stöd mot FMV och Försvarsmakten. Vi utvecklar arbetssätt, tillhandahåller verktyg och arbetar med kravställning inom områdena logistikanalys, användbarhet/HFI (Human Factors Integration) och miljö/hållbarhet. Vi ger stöd och rådgivning till anskaffnings- och vidmakthållandeprojekt inom respektive område genom bland annat kompetensnätverk och forum, samt genomför utbildningar.

Vill du vara med och se till så att Försvarsmakten har materiel som passar all personal, oavsett kön och storlek? Att materielen är säker, ändamålsenlig och effektiv? Då är detta ett arbete för dig!

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Per Andersson, OFR/S Yvonne Wandlandh, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Marita Pettersson på telefon 08-782 4000.
Vi frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Annica Magnell (annica.magnell@fmv.se)
Sista ansökningsdag är 2023-09-26.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 3 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 september

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Verksamhetsutvecklare inom användbarhet, arbetsmiljö och interaktionsdesign