FMV

Upphandlare/strategiska inköpare

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss
Verksamhetsområdet Marknad och Inköp (M&I) planerar, styr och leder FMV:s arbete i kommersiella frågor. Det strategiska arbetet säkerställer affärsmässighet och kostnadseffektivitet i all anskaffning. På M&I får du möjlighet att arbeta med spännande upphandlingar inom ramen för både LUFS och LOU samt hantera kommersiella frågor under ett projekts alla faser. Vi arbetar med olika typer av upphandlingsförfaranden och avrop. Eftersom försvarsområdet är i en mycket expansiv fas med ökade inköpsbehov behöver vi bli fler.

Avdelningarna M&I Gemensamt och M&I Ledningssystem är två av sex upphandlande avdelningar inom M&I och vi ansvarar för kategorierna som faller under indirekta varor och tjänster respektive Ledningssystem. Inom dessa kategorier upphandlar vi både för FMV:s behov och för leverans till Försvarsmakten. Hos oss bedrivs strategiskt, taktiskt och operativt inköpsarbete.


Arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare arbetar du i flera projekt och ansvarar för att driva upphandlingsprocessen i nära samarbete med verksamheten. Rollen som strategisk inköpare innebär att bidra med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandlingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar förfrågningsunderlag, genomför anbudsutvärdering och, i förekommande fall, förhandlar samt följer upp ingångna leverantörsavtal.

Det är den strategiska inköparen som ansvarar för det kommersiella, ekonomiska och affärsjuridiska innehållet i de ingångna leverantörsavtalen. Som strategisk inköpare förväntas du bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare och du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i kund- och leverantörskontakter.


Vi söker dig som
Du har en akademisk examen med inriktning på ekonomi, juridik, teknik, logistik eller har motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdigVidare har du minst ett års erfarenhet av upphandling baserad på LOU eller LUFS. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.  

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att upphandla IT-varor och IT-tjänster eller konsulter. Det är en fördel om du har erfarenhet av inköp eller upphandling från privat verksamhet och av kategoristyrt inköp. Du kommer att ha nytta av förhandlingsvana och av kunskap om avtals- och förvaltningsrätt, projektansvar samt leverantörs- och kundutveckling.

Vi tror att du som person är resultatinriktad, driven, självständig, uthållig och kan söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften. Du har gott omdöme och tycker om att arbeta i team. I ditt arbete är det naturligt för dig att ta ansvar för en större helhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad på Banérgatan i Stockholm


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är för SACO Lars Larsson, OFR/O Gunnar Hansen, OFR/S Pia Edström och SEKO Peter Z Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Jaliya de Soysa, avdelningschef M&I Gemensamt eller Louise Thorfinn, avdelningschef M&I Ledningssystem på telefon 08-782 4000.

Vi tillsätter tjänsterna löpande under ansökningstiden, sök därför din tjänst redan idag.

Sista ansökningsdag är 2021-10-17. 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 3 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 28 september

Kategorier : Inköp


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Upphandlare/strategiska inköpare