FMV

Tjänsteområdesansvarig Servicedesk

Vaknar du varje morgon med ett leende på läpparna och tänker SIV – Service I Världsklass?
Är du initiativtagande med förmåga att skapa strukturer? Är du självgående och samarbetsvillig?

Är du redan ledare och vill delta i att bygga upp en till del ny verksamhet i en organisation som är i stor tillväxt och med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som tjänsteområdesansvarig för Servicedesk arbetar du i första hand med att styra och följa upp den befintliga leveransen av Servicedeskfunktionen som idag köps som tjänst. Du äger och leder dialogen gentemot både verksamhet och leverantör och säkerställer att leveransen är ändamålsenlig och motsvarar det användarna förväntar sig av en modern Servicedesk.

Du ansvarar därtill för att bygga upp och strukturera en intern tjänstebaserad Servicedesk där du över tid planerar, leder och styr det dagliga arbetet och har arbetsledningsansvar inom tjänsteområdet som långsiktigt säkerställer:

• en tydlig, strukturerad och effektiv ärendehantering med hög servicenivå,
• nöjda kunder och användare samt
• kvalitativa och pedagogiska utbildningar.

Du är därtill uppdragsmottagare och ekonomiskt ansvarig för tjänsteområdets samlade tjänster.

Vi söker dig som
Du har gymnasiekompetens och övrig relevant utbildning, gärna med inriktning mot ledarskap, som FMV bedömer värdefull för tjänsten. Du har därtill några års erfarenhet av motsvarande eller liknande arbete samt av att leda andra människor och bygga goda relationer.

Din erfarenhet av att driva ett strukturerat utvecklingsarbete inom IT-tjänstehantering ger dig förutsättningar att bygga upp en tjänstebaserad organisation.

Dina kunskaper om ITIL, som lägst v3 men gärna v4 samt förvaltningsstyrning, kommer att hjälpa dig i din roll och du ska även ha erfarenhet av såväl projekt- som förändringsledning.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

För att trivas och lyckas i rollen som tjänsteområdesansvarig Servicedesk hos oss är du initiativtagande och har ett väl utvecklat ledarskap. Du är i grunden strukturerad och kvalitetsmedveten samtidigt som du är självgående och kreativ när du ställs inför ändrade omständigheter. Du ser möjligheter i förändringar och är tydlig och orädd att presentera nya och mera effektiva lösningar och arbetssätt. Som utpräglad lagspelare relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Tjänsten är placerad i Stockholm.

Om oss
Försvarets materielverk befinner sig just nu i en spännande tid. Som myndighet inom försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver vilket är viktigare än någonsin.

Infrastrukturstaben ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. Infrastrukturstaben arbetar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV.

Mot bakgrund av det säkerhetspolitiska omvärldsläget och det ökade säkerhetshotet mot Sverige står Infrastrukturstaben inför en omfattande tillväxt- och förändringsresa inom samtliga ansvarsområden.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar med personligt brev och CV på svenska. Våra fackliga företrädare är Elisabeth From SACO-S, Lena Sköld Gunnarsson OFR/S, Lars Mörrby OFR/O och Peter Andersson SEKO. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Tord Sjöberg på telefon 08-782 44 38.

Vid frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Anette Eriksson på anette.eriksson@adecco.se eller 018-65 33 06.

Sista ansökningsdag är 2023-03-29. 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 29 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 9 mars

Kategorier : Chef & Ledning Kundservice Offentliga jobb Projektledning


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Tjänsteområdesansvarig Servicedesk