FMV

Systemtekniker med inriktning mot telefonisystem

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss

Välkommen till Försvarets materielverk! Vi befinner oss just nu i en spännande tid. Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi söker efter dig, som tillsammans med enhetens medarbetare och våra samarbetspartners, vill bidra till att göra Sverige och världen säkrare.

Enheten Lokaler och Anläggningar inom verksamhetsområdet Juridik & Säkerhet ansvarar över FMVs samlade lokalförsörjning, fysiska säkerhet och personell bevakning, för myndighetens behov. Enheten hanterar även olika stödtjänster, i form av t. ex fast telefoni, telefonitjänst samt övriga nödvändiga servicetjänster. En del av verksamhetens mål är att uppnå säker och effektiv drift, underhåll och service av FMVs telefonväxel. Här kommer du som systemtekniker att spela en viktig funktion.


Arbetsuppgifter

Som systemtekniker med inriktning mot telefonisystem arbetar du med drift, underhåll och förvaltning av FMVs telefonisystem. Du ansvarar även för installationer, uppdateringar samt driftsättningar av hårdvara och mjukvara. I rollen som systemtekniker kommer du likaså att utföra dagliga rutiner för Philips/ NEC iS300 (FM beteckning: TVX400), medverka i projektarbeten och ansvara över felsökning och felavhjälpning.


Vi söker dig som

Du har en tre-årig gymnasial utbildning inom tele/ data med teknisk inriktning eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.  

Du har några års erfarenhet och goda kunskaper av att arbeta i Philips/NEW iS3000. Vidare har du förmåga att självständigt driva olika driftärenden på ett effektivt och noggrant sätt.

För att lyckas i rollen är det en fördel om du har goda kunskaper i Windows Server 2003/ 2008 och MS SQL. Vi tror även att dina kunskaper inom datakommunikation och ett genuint intresse för IT och telefoni kommer att komma till nytta.  

För att passa bra i rollen som systemtekniker hos oss behöver du vara trygg och stabil person som enkelt förhåller dig till saker på ett sätt som är anpassat efter situation. Du är självgående och tar ansvar över dina uppgifter, samtidigt som du arbetar bra med andra människor genom att lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Vi ser också att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående samt har ett strategiskt tänk kring uppgifter och lösningar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Beredskap samt resor inom Sverige förekommer. Körkort B ett krav.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Carlsson och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Elin Anderzon på telefon 08-782 58 22.
Vid frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryterare Lina Rahmih, lina.rahmih@fmv.se.
Sista ansökningsdag är 2022-05-29. 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 29 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 9 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemtekniker med inriktning mot telefonisystem