FMV

Systemingenjörer som vill vara med och digitalisera Arméförbanden i Försvarsmakten

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss

Verksamhetsområdet Ledningssystem med drygt 200 medarbetare har som uppgift att anskaffa materiel och materielsystem för Försvarsmaktens ledningssystem. Vår huvudsakliga uppgift omfattar teknisk design, upphandling och Life Cycle Management av ledningssystem. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra inom FMV, Försvarsmakten samt svensk och utländsk industri.

Vi söker nu systemingenjörer till Ledningssystem Mark.

Avdelningen Ledningssystem Mark är ansvarig för att hålla samman ledningssystemen inom Arméförbanden. Avdelningen består av tre enheter Mark C3, Optronik samt Luftvärn och Logistik.

• Mark C3 ansvarar för ledningsstödsystem för armén, markstridsledningssystem, ledningsstödsystem för amfibie och taktisk markradio.
• Optroniksystem ansvarar för att leverera aktiva och passiva optroniska spaningssystem, sikten och marksensorsystem. Enheten Optroniksystem är en expertinstans som också ansvarar för att upprätthålla specialistkompetens inom lasersäkerhet.
• Lv & Log levererar tjänster och materiel inom strömförsörjning, belysningsmateriel för fältbruk, ledningssystem för luftvärnet och ledningsstödssystem för internationella insatser samt mobila telekomsystem.


Arbetsuppgifter
I rollen som systemingenjör kommer du att delta i det tekniska systemarbetet samt bidra till utformning av det tekniska systemets kravbild. Du kommer att genomföra avvägningar mellan de olika teknikområdenas specifika önskemål och krav i syfte att optimera systemets utformning.

Rollen som systemingenjör innebär arbetsuppgifter som att formulera tekniska krav vid upphandlingar, verifiera krav och systemlösningar. Utarbeta systemspecifikationer för systemdesign och övrigt specifikationsarbete exempelvis gränsytor mellan olika tekniska system.


Vi söker dig som
Är utbildad civil– eller högskoleingenjör, har annan relevant utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sättDet är meriterande om du även har utbildning i något eller några av följande områden; Systems Engineering (SE), Integrated Logistic Support (ILS), systemutformning, informationssäkerhet, konfigurationsledning, kravhantering/kravspecifikationsarbete, systemsäkerhetsarbete. Det är även meriterande om du har grundläggande kunskaper i att tillämpa metoder och metodik för att analysera livscykelkostnader.

Erfarenhet inom kommunikations- och/eller ledningsstödssystem och arbete i projektform är också meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift behövs för arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen hos oss behöver du ha en god förmåga att samarbeta och kommunicera med andra, samtidigt som du är motiverad och jobbar på för att uppnå önskade resultat. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett strukturerat och självständigt sätt och har ett analytiskt sinne och en förmåga att se helheten. 


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Carlsson och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Lars Selander på telefon 08-782 55 18.
Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Lina på
lina.rahmih@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2022-01-31. 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 januari

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjörer som vill vara med och digitalisera Arméförbanden i Försvarsmakten