FMV

Systemingenjör Vapen till Stridsflygavdelningen

Är du civil- eller högskoleingenjör och har erfarenhet av att arbeta som systemingenjör inom tekniskt systemarbete? Är du strukturerad, självgående och initiativtagande samt har god förmåga att samarbeta och har ett gott omdöme? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som systemingenjör kommer du att ha varierande arbetsuppgifter. Du ansvarar för att driva utveckling och säkerställa drift för dina produkter och delsystem för att svenska Försvarsmakten och andra brukare skall kunna operera med JAS 39 Gripen, vilket kommer att ge dig ett brett kontaktnät inom FMV och mot leverantörer och kunder.

Som systemingenjör inom vapenområdet deltar du i utveckling, integration, anskaffningar och vidmakthållandet av de vapen som krävs för att Försvarsmakten och andra Gripenbrukare skall kunna operera med materielsystemet JAS 39 Gripen.

Du ansvarar för tilldelade Vapensystem inom hela dess livscykel: konfigurationsledning, luftvärdighet och certifiering samt systemsäkerhet. Arbetet innebär även tekniskt stöd mot industri, Försvarsmakten och andra Gripenbrukare. Du kommer arbeta med kravnedbrytning samt kravuppföljning internt och mot leverantörer. Att genomföra upphandlingar och driva egna tekniska utredningar mot brukaren och industrin samt integrationsfrågor mot flygplanstillverkaren är andra arbetsuppgifter som förekommer.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsten innebär tjänsteresor både inrikes samt utrikes.

Vi söker dig som
Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, t.ex. teknisk officer med erfarenhet av flygsystem.

Du har erfarenhet av tekniskt systemarbete, erfarenhet inom vapenområdet, JAS39 Gripen samt system i livscykelns olika faser.

Du som söker har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. Du har kunskaper inom vapensystem, produkt- och konfigurationsledning samt systemsäkerhet. Det är meriterande om du har kunskap inom ILS, Integrerat Logistikstöd.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Inom FMV ansvarar Verksamhetsområde Flyg & Rymd för verksamheten som rör Försvarsmaktens flygande system. Avdelning Stridsflygsystem ansvarar för att tillgodose Försvarsmaktens och övriga kunders behov av materiel och materielrelaterade tjänster inom Gripensystemet. Verksamheten inom avdelningen omfattar ett antal utvecklingsprojekt samt projekt för vidmakthållande för såväl Försvarsmakten som våra exportkunder.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Karolin Henriksson på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2023-04-10. 

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 10 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 9 mars

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör Vapen till Stridsflygavdelningen