FMV

Systemingenjör till Mission System S 106 (GlobalEye)

Är du ingenjör inom elektronik och har jobbat med komplexa system? Vill du hjälpa till att göra Sverige och världen säkrare genom att vara med och utveckla nästa generations luftburen stridslednings- och luftbevakningsplattform? Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. FMV står just nu inför en otroligt stark utvecklingsresa där vi behöver fler engagerade medarbetare. Vill du vara med på resan?

Om oss
Verksamhetsområdet Flygmateriel består av ca 300 medarbetare och har som uppgift att anskaffa, vidmakthålla och avveckla materiel för Försvarsmakten inom flygområdet. Verksamhetsområdet deltar i forsknings- och teknikutvecklingsprojekt och kommer även att ansvara för befintliga statliga exportavtal inom flygområdet.

Arbetsuppgifter
Försvarsmakten har givit FMV i uppdrag att anskaffa och driftsätta det flygmaterielsystem som skall ersätta den nuvarande ASC890 i rollen som luftburen stridslednings- och luftbevakningsplattform. Den nya plattformen är baserad på Saabs GlobalEye och har i sin svenska konfiguration fått benämningen S 106 av Flygvapnet. För närvarande är två system beställda och skall levereras under 2027. Just nu är vi inne i en spännande fas där vi i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin omsätter kravställningen på systemet till tekniska lösningar. Vi söker därför nya systemingenjörer till projektet inom teknikområdet mission system.

Som systemingenjör inom mission system kommer du att driva och medverka i tekniskt systemarbete inom radar och mission system på S 106. Hit räknas bland annat arbete med sensorer, StriL, taktiska datalänkar (L16), taktiskt samband, kommunikation och IFF. Arbetet bedrivs i projektform och du kommer ingå i ett projektteam där du under ledning av chefsingenjören bidrar i utformningen av det tekniska systemet i syfte att möta den samlade kravbilden.

Du kommer arbeta både självständigt och tillsammans med andra medarbetare i projektet för att vidareutveckla flygsystemet genom livscykelns alla faser. I detta ingår arbete som systemutformning, hantering av intressentkrav, systemdesign och kravspecifikationsarbete. Du deltar även i utarbetande av teknisk dokumentation samt teknisk granskning.

Vi söker dig som
Du är civil- eller högskoleingenjör inom elektroteknik, datateknik eller teknisk fysik, eller annan utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten.

Du har arbetslivserfarenhet från drift- eller utveckling av komplexa produkter inom elektronikområdet och du har goda kunskaper inom kravställning av system, systemarkitektur och –integration.

Har du arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten, FMV eller industrin inom något av områdena sensorer, stridsledning, taktiska datalänkar (L16), taktiskt samband, kommunikation eller IFF (Identification Friend or Foe) ses det som meriterande. Det är även en fördel om du besitter kunskaper inom systems engineering ISO/IEC 15288 samt informationssäkerhet eller har erfarenhet av upphandling.

Muntlig såväl som skriftlig kommunikation på svenska och engelska är inget problem för dig och du har goda kunskaper i Officepaketet. Vi söker dig som har en god problemlösande analysförmåga, är självgående och tar ansvar för din uppgift. Du är strukturerad driver processer vidare, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. För att trivas i rollen gillar du att samarbeta med andra människor genom att medverka i teamet och stötta dina medarbetare samtidigt som du lär dig nya färdigheter.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Lars Forsander, OFR/S Ola Fransson, OFR/O Gunnar Hansen och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Carl Lindefelt på telefon 08-782 4000. Om du har frågor kring rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare, Marcus Berg på 
marcus.berg@adecco.se eller 073 684 70 97.

Sista ansökningsdag är 2023-02-17. 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 17 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 januari

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör till Mission System S 106 (GlobalEye)